Lumina Park: különleges attrakciók és fényár a Margit-szigeten + exkluzív videó

Fénnyel írt mese elevenedik meg a Margit-szigeti Palatinus fürdő területén, amely a főváros 150 éves történetéről szól. Az idén másodszor megnyitott Lumina Parkban különleges fény- és hangjáték által kelnek életre a különböző LED-es installációk. A fényparkban olyan neves történelmi alkotások és korszakalkotó események kelnek életre, mint a világhírű Aranycsapat, a fényben úszó Parlament vagy a nagy sikerű Pál utcai fiúk.

2023. 11. 14. 15:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben végigjárja a történelmi Budapest legfontosabb korszakait, megismerheti a város rejtélyeit és legfontosabb mérföldköveit. A park minden állomása a város történetének egy-egy kiemelkedő időszakát meséli el – Aquincumtól a fergeteges 1920-as éveken át egészen a lázadó rock korszakáig. De vajon hogyan tud zöldszemlélettel működni egy ilyen park, milyen hosszú a fénytúra útvonala, hány installáció van és hogyan kerül a csúszda tetejére egy rakéta? Egyebek közt ezekre is választ kapunk Kozma Gergelytől, a park ügyvezetőjétől.  

Az első budapesti fénypark sikerét tapasztalva ebben az évben a társaság duplázik, mivel megnyitott a Lumina Christmas Park is, igazi karácsonyi hangulatot varázsolva a Római fürdő hét hektár területű parkjába. A mesés Christmas Village a magyar és az európai karácsonyi ünnepek csodáit, szimbólumait jeleníti meg egy nagyjából egy kilométer hosszú útvonalon. A fények birodalmába belépve van karácsonyi posta, ahol fel lehet adni a Mikulásnak írt levelet, manók műhelye ajándékgyárral, jégvilág pingvinekkel, jégcsapokkal, rénszarvasösvény és karácsonyfaerdő, fel lehet ülni a színpompás szánra, a karácsonyi buszra és a körhintára, végül a Mikulás házában is vendégeskedhetünk.

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina

Borítókép: Ismerje meg Budapest történelmét egy új, varázslatos szemszögből (Forrás: Facebook/Lumina Park)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.