„Nem tudtam megmenteni, nem tudtam megmenteni!” – Magát hibáztatja a Nemzeti Színház színésze a balesetért

Megdöbbentő részleteket közölt a Nemzeti Színházban november 10-én történt balesetről a Blikk. A lap egy, a színházban dolgozó, meg nem nevezett informátora több részletet is elárult arról, mi is történt aznap a Rómeó és Júlia-előadáson.

Forrás: Blikk2023. 11. 25. 10:07
Szász Júlia; HORVÁTH Lajos Ottó
Budapest, 2019. december 20. Horváth Lajos Ottó (b) Prospero és Szász Júlia (j) Miranda szerepében William Shakespeare A vihar címû komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én. A színdarabot december 20-án mutatják be Andrzej Bubien rendezésében. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk is beszámolt, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó közel háromméteres magasságból zuhant a színpadra egy felső emeleti erkélyről. Súlyos sérüléseket szenvedtek, gyógyulásuk, felépülésük akár hónapokig is tarthat. Az intézmény egyik dolgozója szerint egy korlát hiánya miatt történt a baleset, Horváth Lajos Ottó mégis magát hibáztatja.

Szûcs Nelli; Szász Júlia; Horváth Lajos Ottó
Fotó: Soós Szűcs Nelli Ariel, Szász Júlia Miranda és Horváth Lajos Ottó Prospero szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én. A színdarabot december 20-án mutatják be Andrzej Bubien rendezésében. Fotó: MTI/Soós Lajos Lajos

 

– A jelenet szerint a színésznek karjában Júliával kellett volna kilépnie a színre a magaslaton, de ő valamiért nem jobbra, hanem balra indult el, ahol viszont nem volt korlát. A zuhanásukat 20-30 másodperces csend követte, melyet aztán a két színész fájdalmas kiáltásai követtek – számol be róla a Blikk. 

A színházi informátor szerint Júlia üvöltött a fájdalomtól, Ottó pedig sokkos állapotban azt ismételgette, hogy „nem tudtam megmenteni, nem tudtam megmenteni!”. Ő azóta is magát okolja kolléganője súlyos sérülései miatt, nagyon rossz lelki állapotban van.

Szász Júlia a balesetet követően először kedden jelentkezett a nyilvánosság előtt, Instagram-oldalán egy 24 órán át látható bejegyzésben közölte, hogy ismét bent van a kórházban, ahol gyógyulásának újabb lépése következik.

A színházban még tart a belső és a rendőrségi vizsgálat is, hogy mi lehetett a baleset közvetlen oka.

Az esetről bővebben ITT olvashatnak információkat.

 

Borítókép: Horváth Lajos Ottó Prospero és Szász Júlia Miranda szerepében William Shakespeare A vihar című komédiájának próbáján a Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. december 19-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.