Súlyosan roncsolódott a színházi balesetben megsérült művész keze

Megsérült Besenczi Árpád színművész a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház péntek esti előadása közben; a darabot félbeszakították. A Zaol.hu elérte a művészt, aki a portálnak elmondta, az Indul a bakterház előadáson a jobb gyűrűsujja megsérült. A Baktert alakító színészt még az éjszaka megműtötték a helyi Szent Rafael Kórházban, de nem sikerült visszavarrni a leszakadt, eléggé megroncsolódott ujjdarabját.

Forrás: Zaol.hu2023. 11. 18. 15:36
BESENCZI Árpád
Zalaegerszeg, 2023. március 22. Besenczi Árpád rendezõ Gyárfás Miklós Szabó Tamás Tanulmány a nõkrõl címû zenés színdarabjának a próbáján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban 2023. március 21-én. Az elõadást március 24-én mutatják be. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Besenczi Árpád, aki a színház igazgatója is, a megyei lapnak adott interjúban elárulta, a jobb keze gyűrűsujjának fele leszakadt ugrás közben. Éjszaka egy orvosi team megoperálta, de nem tudták megmenteni, mert ugyan az ujja leesett darabja megvolt, de azt a gyűrű nagyon csúnyán szétroncsolta. – Az Indul a bakterház „futkározós” részében, ahogyan futottam ki a színpadról, valószínű, hogy nem ott kapaszkodtam meg a kezemmel, mint az eddigi tizenhét alkalommal, mert a gyűrűsujjam beakadt egy csavarba. Ahogy mentem tovább, láttam, hogy az ujjam ottmaradt, és azt is érzékeltem, hogy nagy a baj. A fiam is látta a padlásról. Akkor nagyon rosszul lettem hirtelen, és mondtam az ügyelőnek, hogy húzzák be a függönyt, mert leszakadt az ujjam. Először nem értette, mert szólt a zene, de észrevette, hogy spriccel a vér, és akkor behúzták a függönyt.

BESENCZI Árpád; CSEH Richárd; DEBREI Zsuzsanna;
A baleset az Indul a bakterház előadásán történt (Forrás: MTI/Katona Tibor)

Az előadóművészt a műtét után még az éjszaka hazaengedték.  – A tegnapi és a mai előadást pótoljuk januárban. Holnap vasárnap, egész nap ZegaSztár-gála lesz, amelyen a zsűri elnöki feladatait látom el. Ott leszek, hiszen ezt a kézsérüléstől függetlenül tudom vállalni.

Besenczi Árpád elmondta, tervei szerint már kedden színpadra tud állni, de egyes fizikai dolgokat megváltoztatnak, hogy ne kelljen a kezét annyira igénybe venni. 

Kiemelném, hogy nem egy kiálló csavar okozta a sérülésem. A csavar a helyén volt, de a gyűrű valahogy beleakadt. A díszlet felállítására, ellenőrzésére a kollégák mindig nagyon odafigyelnek. Én is mindent átvizsgálok és kipróbálom, hogy amerre futok, minden rendben van-e, vagy a létra, amelyre felmászok, jól van-e rögzítve. Sajnos minden figyelem ellenére történhetnek balesetek. Az élet azonban nem áll meg

– húzta alá Besenczi Árpád.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Borítókép: Besenczi Árpád rendező, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója (Forrás: MTI/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.