Újabb rekordot döntött Taylor Swift

Az amerikai énekesnő az egyetlen előadó, akinek hat különböző albuma közül mindegyik legalább egymillió példányban kelt el.

Forrás: vg.hu2023. 11. 05. 10:30
Taylor Swift milliárdos Eras turné
New Rutherford, 2023. május 27. Taylor Swift amerikai énekes-dalszerzõ a MetLife Stadionban ad koncertet New Rutherfordban 2023. május 26-án. MTI/EPA/Sarah Yenesel Fotó: Sarah Yenesel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb arról írtunk, hogy Taylor Swift jó úton van afelé, hogy Amerika legfiatalabb self-made női milliárdosává váljon, a Bloomberg Billionaires Index szerint ugyanis az énekenső vagyona 1,1 milliárd dollárra rúg, s azzal, hogy elérte ezt a mérföldkövet, olyan sztárokhoz csatlakozott, mint Rihanna vagy Jay-Z.

Taylor Swift rekord album
Az 1989 (Taylor’s Version) máris az idei év legkelendőbb albuma (Forrás: Wikipédia)

A sztár most újabb rekordot döntött azzal, hogy ő lett az egyetlen olyan előadó, akinek hat különböző albuma közül mindegyik legalább egymillió példányban kelt el. A Luminate szórakoztatóipari adatelemző cég 1991-ben kezdte el elektronikusan nyomon követni a lemezeladásokat. Az 1989 (Taylor’s Version)-ből az összes formátumot tekintve több mint 1,1 millió példányt adtak el a megjelenést követő első héten, október 27. és november 1. között, írja a Vg.hu cikkében. 

Ebből 580 ezret bakelitlemezen, amely azt jelenti, hogy ez a legnagyobb heti lemezeladás 1991 óta. 

Az 1989 (Taylor’s Version) máris az idei év legkelendőbb albuma, megelőzve Swift saját, tavaly októberi kiadványát, a már a nyitó héten 575 ezres példányszámban eladott Midnightsot. 

Az eredeti 1989 még 2014 novemberében debütált, a Billboard 200-as listáját 11 egymást követő héten át vezette. 2016-ban elnyerte az év legjobb albumának odaítélt Grammy-díjat, és három olyan dallal is büszkélkedhetett, amelyek a Billboard Hot 100 első helyére kerültek.  

Az 1989 (Taylor’s Version) tartalmazza az eredeti album sztenderd 13 zeneszámának újrafelvételét, valamint a deluxe kiadás három dalát. A további öt, korábban még kiadatlan dallal az új 1989 (Taylor’s Version) összesen 21 nótát tartalmaz.

Az album 337 millió hivatalos streamet generált a megjelenést követő első hat napban.  

Értékesítési adatait tovább növeli a fizikai formátumban is elérhető öt színes vinyl, valamint a nyolc CD és a két kazettás kiadás.  

Amennyiben a Billboard 200-as lista élén debütál az album, akkor ez lesz az énekesnő 13. listavezető albuma. Ezzel ráadásul növeli azon női előadók körét, akik a legtöbb lemezt adták el a világon.  

Borítókép: Taylor Swift New Rutherfordban 2023. május 26-án (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.