Kázmér 2024. március 4.
logo
Mesébe ágyazott családi nap a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben

Virágos szőnyegekből inspirálódott textilkompozíciók

Magyar Nemzet
2023.11.24. 08:00
Virágos szőnyegekből inspirálódott textilkompozíciók

Szó szerint virágok között sétálhatnak az érdeklődők szombaton a Gödöllői Iparművészeti Műhely Matrix of Flowers című kiállításán, ahol családi napra várják a kisgyerekes családokat.

A program szerint fiatal textiltervezők virágos szőnyegekből inspirálódott textilkompozícióit csodálhatják meg a kiállításon a látogatók,  majd a foglalkozás során találkoznak a szecessziós gödöllői művésztelep és a mai kortárs alkotóház műveivel is. A programot elsősorban 5–10 éves gyerekeknek ajánlják a szervezők.

virág
Virágok között sétálhatnak a résztvevők. Forrás: Gimhaz.hu

Mindenütt virág

A textilművészeti kiállítás és design vásár minden szombaton megtekinthető 14 és 18 óra között, illetve előzetes bejelentkezés alapján más napokon is.

Ebben az évben december 16-án szombaton látható utoljára a kiállítás.  
 

December 9-én és 16-án pedig egész napos karácsonyi design vásárt tartanak, ahol Florárium és Matrix of Flowers tárgyaik, füzetek, noteszek, táskák, kendők, párnahuzatok mellett fiatal alkotók egyedi tervezésű kerámiái és táskái közül is lehet majd válogatni. 

A Gödöllőn és környékén élő hivatásos, országosan és nemzetközileg elismert iparművészeket tömörítő GIM – Gödöllői Iparművészeti Műhely – 1998-ban alakult.

 A műhely célja a századfordulón létrejött, európai hírű gödöllői művésztelep szellemiségének, művészeti hagyományainak továbbéltetése, megismertetése a kortárs művészet, a kultúra, az oktatás és a nemzetközi kapcsolatok területén.

 

Borítókép:December 9-én és 16-án designvásáron lehet válogatni egyedi tervezésű táskák között (Forrás: Gimhaz.hu) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.