Virágos szőnyegekből inspirálódott textilkompozíciók

Szó szerint virágok között sétálhatnak az érdeklődők szombaton a Gödöllői Iparművészeti Műhely Matrix of Flowers című kiállításán, ahol családi napra várják a kisgyerekes családokat.

2023. 11. 24. 8:00
virág
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A program szerint fiatal textiltervezők virágos szőnyegekből inspirálódott textilkompozícióit csodálhatják meg a kiállításon a látogatók,  majd a foglalkozás során találkoznak a szecessziós gödöllői művésztelep és a mai kortárs alkotóház műveivel is. A programot elsősorban 5–10 éves gyerekeknek ajánlják a szervezők.

virág
Virágok között sétálhatnak a résztvevők. Forrás: Gimhaz.hu

Mindenütt virág

A textilművészeti kiállítás és design vásár minden szombaton megtekinthető 14 és 18 óra között, illetve előzetes bejelentkezés alapján más napokon is.

Ebben az évben december 16-án szombaton látható utoljára a kiállítás.  
 

December 9-én és 16-án pedig egész napos karácsonyi design vásárt tartanak, ahol Florárium és Matrix of Flowers tárgyaik, füzetek, noteszek, táskák, kendők, párnahuzatok mellett fiatal alkotók egyedi tervezésű kerámiái és táskái közül is lehet majd válogatni. 

A Gödöllőn és környékén élő hivatásos, országosan és nemzetközileg elismert iparművészeket tömörítő GIM – Gödöllői Iparművészeti Műhely – 1998-ban alakult.

 A műhely célja a századfordulón létrejött, európai hírű gödöllői művésztelep szellemiségének, művészeti hagyományainak továbbéltetése, megismertetése a kortárs művészet, a kultúra, az oktatás és a nemzetközi kapcsolatok területén.

 

Borítókép:December 9-én és 16-án designvásáron lehet válogatni egyedi tervezésű táskák között (Forrás: Gimhaz.hu)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.