A Déryné Társulat bemutatja: Nem élhetek muzsikaszó nélkül

A Déryné Társulat izgalmas, új bemutatóra készül, amely a szívünk mélyén élő érzésekről, az emberi kapcsolatok bonyolultságáról mesél. A Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadás Móricz Zsigmond élettel teli karaktereit hozza el a színpadra. A premier december 8-án lesz a Déryné Központban.

Forrás: Déryné Program2023. 12. 07. 17:00
Nem élhetek muzsikaszó nélkül
Jelenet a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadásból (Forrás: Déryné Program) Fotó: Déryné Program Forrás: Déryné Program
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vidám, nagyhangú földesurat és feleségét, akik egy mindenkit magukkal ragadó szerelmi történet középpontjában állnak, a színpadon Kaszás Mihály és Vas Judit Gigi formálja meg. Móricz Zsigmond művét a Déryné Program igazgatója, Kis Domonkos Márk állítja színpadra. 

Nem élhetek muzsikaszó nélkül
A szerelmi szál egyszerre humoros és megható módon jelenik meg Pólika és Balázs életében. Forrás: Déryné Program

A zenéért Kiss B. Ádám, a díszlettervezésért Csiky Csaba, a jelmezekért pedig Cs. Kiss Zsuzsánna felel.

A történet magában rejti az emberi dráma mélységeit, ahol a karakterek sebezhetősége és a mindennapi kihívásokkal való szembenézése áll a középpontban. A szerelmi szál egyszerre humoros és megható módon jelenik meg Pólika és Balázs, a nyírségi birtokosok életében.

Balázs már három napja és három éjjele ünnepelteti magát névnapja alkalmából, amit felesége, Pólika már nem tud elviselni, ezért menekül a helyzet elől, és a nénikhez fordul segítségért. A konfliktusból való kilábalás egy bocsánatkérésre vár, de a büszkeségük meggátolja őket ebben, és inkább választják az egymás közti távolságtartást. Balázs a szemközt levő kocsmába költözik és nótázik kifulladásig, Pólika pedig a nénikkel él, hogy megvédjék az igazukat.

A történetben rejlő izzó vonzalom azonban nem csitul, felveti a kérdést: ki lesz az, aki felvállalja lelkének érzékenységét? Az előadás ígéretes és szórakoztató utazást kínál az érzelmek világába.

A Déryné Program előadásairól, programjairól bővebben ITT olvashatnak. 
Színház mindenkinek!
 

 

Borítókép: Jelenet a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadásból (Forrás: Déryné Program)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.