Összefogott a műveltség fejlesztése érdekében a Déryné-program és a Magyar Honvédség

Megállapodást kötött a Déryné Közhasznú Nonprofit Kft. és a Honvédelmi Minisztérium. Az együttműködés célja, hogy segítse a Magyar Honvédség személyi állománya körében a kulturális kompetencia és műveltség fejlesztését, a magyar történelem és dráma, valamint színházi kultúra behatóbb megismertetését. Az összefogás szeretné az egyén szakmai és személyes fejlődését elősegíteni, miközben a hazaszeretet, az összetartozás és a közösségépítés alapjait erősíti a Magyar Honvédség katonái között.

2023. 10. 25. 19:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttműködés keretében számos olyan program és kezdeményezés valósul meg, amelyek támogatják a katonák kulturális fejlődését és lehetőséget biztosítanak a minőségi szabadidő eltöltéshez. A megállapodás kiemelt hangsúlyt helyez a kulturális oktatásra. 

Az előadások, tréningek és képzések olyan témaköröket ölelnek fel, amelyek hozzájárulnak a résztvevők műveltségének növeléséhez és kulturális tudásának fejlesztéséhez.

A Déryné Közhasznú Nonprofit Kft. által létrehozott Déryné-program keretében a Honvéd kadét program partneriskoláiban a KultUp alprogram szakmai programjai és témanapjai segítik a kadétokat a színház világához közelebb kerülni. A Déryné-program a jövőben az Országjárás és a Vándorszínház alprogramjain keresztül előadásokat és filmvetítéseket szervez a Honvédelmi Minisztérium kijelölt befogadóhelyszínein, valamint művészei közreműködnek a minisztérium ünnepi eseményein.

Borítókép: Jelenet a társulat János vitéz előadásából (Forrás: Facebook/Déryné-program)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.