A korona: utolsó fejezetéhez érkezett a Netflix sikersorozata

A brit királyi család életének legérzékenyebb periódusát mutatja be A korona utolsó évada, így nem csoda, hogy óriási érdeklődés övezi Peter Morgan történelmi drámáját. A szívek királynőjeként emlegetett Diana fiatalon bekövetkezett, hirtelen halálát és az azt követő gyászt részletesen dolgozza fel a Netflix sorozata.

2023. 12. 11. 12:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatodik évad első négy része után december 14-én érkeznek a legendássá vált Netflix-sorozat utolsó epizódjai, amelyben látható Erzsébet királynő jubileuma 2002-ben, Vilmos herceg és Katalin hercegné megismerkedése, és Károly király és Kamilla királyné esküvője. 

A korona
Rufus Kampa, Dominic West és Fflyn Edwards (Forrás: Netflix)

Az ötödik évad 1997-ben ért véget, amikor Diana hercegnő meghívást kapott egy St Tropez-i nyaralásra Mohamed Al-Fayeddel (még abban az évben, augusztusban meg is hal). A hatodik évad itt folytatódott, és az alkotói ígéret szerint legalább 2005-ig nyúlik, mivel a Netflix azt ígérte, hogy Károly herceg és Camilla Parker Bowles esküvője is szerepel majd a sorozatban. Claudia Harrison, aki az ötödik és hatodik évadban Anna hercegnőt alakítja, azt mondta, hogy az esküvő volt az utolsó jelenet, amit a stáb forgatott.

A Diana hercegné halála utáni időszakot nem először láthatjuk képernyőn. A 2006-os A királynő című film szintén ezt dolgozza fel, és fontos szerepet kap benne Tony Blair brit miniszterelnök és a királynő viszonya. Sokáig vita tárgyát képezte Diana hercegné temetése, nagy valószínűséggel ez is megjelenik majd. Ahogy A korona korábbi évadaiban, úgy a hatodikban is több fikciós elemmel találkozunk, amelyek nem kifejezetten tüntetik fel jó színben a királyi családot, ám valós eseményekből sincs hiány. 

Borítókép: A sorozatban Diana szerepében Elizabeth Debicki brit színésznőt láthatjuk (Forrás: Netflix)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.