Elemér 2024. február 28.
logo

Böjte Csaba életét mutatja be a most alakult kiadó könyve

Magyar Nemzet
Forrás: mandiner.hu
2023.12.08. 14:00 2023.12.08. 14:49
Böjte Csaba életét mutatja be a most alakult kiadó könyve

A Hitel Kiadó a Libri-cégcsoporthoz tartozó szellemi műhely lesz, s deklarált célja, hogy a Hitel című folyóirat szellemiségét is képviselje. A kiadó sajtóközleménye szerint első kötetük a Böjte Csaba életét bemutató, Fényből és sárból című könyv lesz, amely Csender Levente József Attila-díjas szerző munkája – olvasható a Mandiner cikkében.

A könyvbemutató beszélgetés után dedikálásra is lehetőség lesz. A Hitel Kiadó a könyvkiadás mellett a Hitel folyóirat szellemiségének továbbörökítését és a lap működtetését is magára vállalja – áll a Mandiner által feldolgozott közleményben. 

A nagy múltú kiadvány története egészen a nyolcvanas évekig nyúlik vissza, amikor olyan neves művészek, mint Csoóri Sándor és Illyés Gyula létrehoztak egy a pártirányítástól független, írók által szerkesztett fórumot

– emlékeztet a Mandiner cikke, hozzátéve: a Hitel folyóirat egykori szerkesztői között olyan kiváló személyiségek voltak, mint Lázár Ervin, Döbrentei Kornél vagy Ágh István. 

Csaba testvér és a róla szóló könyv szerzője, Csender Levente. Forrás: Facebook

A Hitel Kiadó ezt a szellemi kiindulópontot alapul véve kezdte meg működését Kárpáti Gábor vezetésével, aki 25 éve dolgozik a könyves szakmában, 17 évig saját tulajdonú független kiadóját irányította, nyolc évig a Helikon Kiadó munkatársa volt. 

A Fényből és sárból című kötet három év utazás, beszélgetés és kutatómunka eredményeként született meg Csender Levente József Attila-díjas írónak köszönhetően. 

A könyv az eddigi legátfogóbb, legizgalmasabb, számos, korábban ismeretlen eseményt felfedő életrajz Csaba testvérről és a dévai Szent Ferenc Alapítvány elmúlt jarminc évéről. 

A kötet már elérhető a Libri hálózatában, online és más könyvesboltokban is. A kötetbemutató helyszíne: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, Díszterem (1052 Budapest, Piarista köz 1.)

Az eredeti cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

 

Borítókép: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes Az élet jó oldala című könyvének bemutatóján 2022. október 27-én (Fotó: Teknős Miklós)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.