Életet teremtő kultúra az emirátusokban

A világ egyik legkülönlegesebb kiállítási helyszíne egy egész település, amely az Egyesült Arab Emírségekben várja a látogatókat.

2023. 12. 18. 17:30
Ras Al Khaimah Art
Ras Al Khaimah Art Forrás: rakart.ae
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ras al-Khaimah emírség Dubaitól alig száz kilométerre északra található, és a jövő egyik legizgalmasabb turisztikai célpontjának számít. Ennek számos más mellett az is az oka, hogy a történelmi kincsekkel okosan gazdálkodva a jelen kultúrájának is otthont ad.

Ras Al Kaimah Art
A Ras al-Kaimah Art kiállítás helyszíne egy egész település Forrás: Rakart.ae

Ékes példája ennek a Ras al-Khaimah Art művészeti fesztivál, amelyet 2024 februárjában immár 12. alkalommal rendeznek meg. A kortárs képzőművészeti kiállítók a világ minden tájáról érkeznek, de filmvetítések, zenei és gasztronómiai programok is színesítik az eseményt. 

A legnagyobb különlegesség mégis a helyszín: Al Jazeera Al Hamra egy skanzenfalu, ahol gyöngyhalászok éltek évszázadokon keresztül, mígnem a XX. század második felében a közeli városba költöztek egyik napról a másikra. Az üresen maradt épületekben azóta múzeum üzemel, ahol a múlt mellett a jelen és a jövő is visszaköszön, hiszen folyamatosan rendezik a kulturális eseményeket, amelyeken egyszer talán majd magyar kiállítók műveinek is tapsolhat a közönség. 

Borítókép: Ras al-Khaimah Art (Forrás: Rakart.ae)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.