Hogyan méregtelenítsünk az ünnepi lakomák után? + podcast

Dormánné Szabó Brigitta dietetikus a Baon.hu podcast adásában arról beszélt, hogyan lehet az ünnepek alatt is mértéket tartani az étkezések során. Ha pedig már megtörtént a baj, azaz sokat fogyasztottunk, azt is elárulja, mit tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Forrás: baon.hu2023. 12. 27. 15:00
Trendy food - pancake cereal. Home breakfast with tiny pancakes and berries. View from above.
Trendy food - pancake cereal. Home breakfast with tiny pancakes and berries. View from above. (Photo by: Anjelika Gretskaia/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images) Fotó: REDA&CO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon fontos az egészségünk szempontjából, hogy az ünnepek alatt is próbáljunk mértéket tartani. Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy próbáljunk naponta többször keveset eszegetni, ez érvényes az ünnepek alatt is – hangsúlyozta a Baon.hu-nak adott interjúban Dormánné Szabó Brigitta dietetikus. 

A szakember azt mondja, annak ellenére, hogy a magyar konyha egy kicsit zsírosabb, fűszeresebb ételekre épül, a receptek módosításával ehetünk egyszerre egészségeset és finomat. 

Arról már írtunk, hogyan lehet a klasszikus karácsonyi hozzávalókat kicsit máshogyan felhasználni. Viszont akár reformmenü készült idén, akár hagyományos magyar fogások, a nagy, családi étkezések időszaka után mindenképpen jó ötlet egy kicsit jobban odafigyelni magunkra. Az ünnepi dínom-dánom után számos módszerrel segíthetjük szervezetünket abban, hogy újra egyensúlyra találjon.

Ha megfelelően táplálkozom, figyelek a megfelelő hidratáltságra (körülbelül naponta két liter folyadék), illetve naponta többször próbálok zöldéget-gyümölcsöt fogyasztani, akkor ezekkel mind hozzásegítjük a szervezetet a méregtelenítéshez

– fejtette ki a szakember. A sport fontossága mellett azt is megtudhatjuk, milyen gyógyteákat érdemes kipróbálni, illetve hogy milyen nélkülözhetetlenül fontos a megfelelő alvás. Ha pedig kedvet kaptunk egy teljes méregtelenítő kúrára, ami az újévi, illetve tavaszi időszakban egyre népszerűbb, a Mindmegette.hu oldalán mintaétrendet is találunk segítségképpen.

A teljes beszélgetést a cikk alján találják meg.

 

Borítókép: Népszerű reggeli a minipalacsinta és gyümölcs (Fotó: Getty Images/Anjelika Gretskaia)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.