Kiderült, mi okozta Matthew Perry halálát

Megérkezett a hivatalos vizsgálat eredménye.

2023. 12. 15. 22:57
null
New York, 2023. október 29. 2015. február 17-én New Yorkban készített kép Matthew Perry kanadai-amerikai színészrõl. Perry az 1990-es években a Jóbarátok címû tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án. MTI/AP/Invision/Brian Ach Fotó: Brian Ach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett a hivatalos vizsgálat eredménye: balesetben halt meg Matthew Perry. Az 54 esztendős színész halálát ketamin akut hatása okozta, emellett említik még a fulladást, a koszorúér-betegséget, valamint a buprenorfint mint egyéb tényezőket. A legvalószínűbb tehát, hogy a szerek miatt elveszítette az eszméletét, és megfulladt.

A férfi közismerten drogproblémákkal küzdött, de 19 hónapja tiszta volt. Mind a ketamint, mind a buprenorfint használják alkohol- és drogfüggőség kezelésére. 

A rendőrség sem talált a házában kábítószert, receptre kiírt gyógyszerek és tabletták tömegét viszont igen. A ketamint szorongás és depresszió kezelsére alkalmazzák, a jelentés szerint ebből infúziós terápiát kapott. A Sky News szerint a legutóbbi kezeléséből viszont nem származhatott a szervezetében talált mennyiség, mert halála előtt másfél héttel kapta, miközben kiürülése ideje sokkal kevesebb. A TMZ rámutat, hogy érdekesség, korábban napi rendszerességgel kapott ketamint, de új orvosa úgy döntött, ritkább adagok is elegendők, mert már jobban van.

Habár a halál okai között nem említik, a jelentés arra is kitér, hogy erős dohányos volt, napi két doboz cigarettát szívott, tüdőtágulata és diabétesze volt.

A Jóbarátok egyik főszereplőjére Los Angeles-i otthonának jakuzzijában találtak rá, a gyanú szerint megfulladhatott. Az ugyanakkor nem volt világos, hogy előtte használt-e valamilyen illegális szert, netán valahogy önkezével vetett véget életének. 

Borítókép: 2015. február 17-én New Yorkban készített kép Matthew Perry kanadai-amerikai színészrõl.  (Fotó: MTI/AP/Invision/Brian Ach)


 A

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.