Ki örökölheti Matthew Perry mesés vagyonát?

A színész nem szerette volna, hogy halála után csak a Jóbarátok miatt emlékezzenek rá.

2023. 11. 03. 18:16
null
New York, 2023. október 29. 2015. február 17-én New Yorkban készített kép Matthew Perry kanadai-amerikai színészrõl. Perry az 1990-es években a Jóbarátok címû tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé. A Los Angeles Times és a TMZ.com jelentése szerint az 54 éves színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá 2023. október 28-án. MTI/AP/Invision/Brian Ach Fotó: Brian Ach
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 54 esztendősen elhunyt Matthew Perry jelentős, becslések szerint nagyjából 120 millió dolláros (42 milliárd forintos) vagyont hagyott maga után. A színész anyagi helyzetét főként a Jóbarátok című sorozattal alapozta meg: 

a kezdetben tízezer dolláros gázsija az utolsó évadra már epizódonként egymillió dollárra rúgott. 

A tíz évadot megélt sorozat alatt a számítások szerint nagyjából 90 millió dollárt kaszált. Ráadásul a mindmáig népszerű vígjáték azután is hozta a pénzt, hogy véget ért, híradások szerint a hat főszereplő évente járulékot kap a vetítések után. Kétmillió dollárt keresett a 2021-es Jóbarátok: Újra együtt című különleges kiadásért is. Emellett ott voltak még egyéb szerepei. Ezen kívül jól kezelte befektetéseit, volt egy 15 millió dolláros háza Malibuban is és egy 6 millió dolláros otthona Los Angelesben.

Az alkohol- és drogfüggőségéről memoárjában nyíltan valló színész azt is elismerte, hogy hetente több tízezer dollárt vert el kábítószerekre. Állítása szerint legalább 9 millió dollárt költött a leszokásra.

Matthew Perry-nek sem felesége, sem gyermeke nem volt. Az egyelőre nem nyilvános, hogy volt-e végrendelete. Vagyonát tehát valószínűleg édesanyja, Suzanne Perry, és apja, Bennett Perry örökölheti, akikkel szoros viszonyt ápolt.

– Mikor majd meghalok, tudom, hogy az emberek a Jóbarátokról, a Jóbarátokról, a Jóbarátokról beszének majd. És örülök ennek, boldog vagyok, hogy jó munkát végeztem színészként […] – írta könyvében. Hozzátette ugyanakkor, reméli, hogy amikor a „teljesítményére” emlékeznek, akkor az, hogy más embereken próbált segíteni, sokkal előrébb kerül majd, mint a Jóbarátok.

A TMZ arról írt, a színész tervei között szerepelt, hogy egy szervezetet hoz létre az alkohol- és drogfüggők megsegítésére. A portál felidézi, hogy arról nyilatkozott, életét annak akarja szentelni, hogy másokon segítsen, mert ő pontosan tudta, egyedül milyen nehéz legyőzni a függőséget. Úgy tűnik. a Matthew Perry Alapítvány halála után meg is kezdi működését, honlapjuk már el is indult, bár egyelőre csak adományozni lehet nekik.

 

Borítókép: 2015. február 17-én New Yorkban készített kép Matthew Perry kanadai–amerikai színészről (Fotó: MTI/AP/Invision/Brian Ach)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.