Jövő decemberben az MVM Dome-ban ad koncertet a Kispál és a Borz

Az elmúlt négy évtized legjobb dalaiból fog válogatni jövő decemberben Kispál és a borz és Lovasi András.

2023. 12. 02. 8:05
Kispál
Fotó: rokkbook.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kispál és a Borz 1987 decemberében tartotta első koncertjét a pécsi egyetem klubjában, a Szenesben. 

Kispál
Lovasi András a nyolcvanas években. Fotó: Keserű Ágnes Forrás: artpool.hu

A Kispál és a Borznak tíz stúdiólemeze és két koncertalbuma jelent meg, a csapathoz fűződik filmzene (Csinibaba) is. Első hivatalos korongjuk az 1990-ben kiadott Naphoz Holddal volt, az utána következő három album (Föld, kaland, ilyesmi…; Ágy, asztal, tévé; Sika, kasza, léc) hozta meg számukra az országos ismertséget. Búcsúkoncertjüket a 2010-es Sziget fesztivál mínusz egyedik napján adták, a leállás előtti utolsó stúdióalbum az Én, szeretlek, téged (2004) volt.

 

2024. december 30-án az MVM Dome-ban a Kispál és a Borz alapfelállása (Lovasi András – ének, basszusgitár; Kispál András – gitár; Dióssy D. Ákos – billentyűs hangszerek; Bajkai Ferenc – dob) vendégzenészekkel és énekesekkel bővül ki.

Miközben Lovasi a Kiscsillaggal, később pedig szólóban is dolgozott, a Kispál és a Borz 2014 és 2016 között három koncertre visszatért a Fishing on Orfű fesztiválon, amelyeken valamennyi korszakán, lemezén végighaladva idézte fel az együttes történetét. 

A csapat 2022-ben újra aktivizálódott, idén pedig Beszorult mondat címmel új lemezt jelentetett meg, és májusban dupla koncertet adott a Budapest Parkban.

A jövő év végi koncert az együttes eddigi történetének legnagyobb beltéri koncertjére lesz 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban.

Borítókép: Kispál és a Borz (Forrás: rockbook.hu) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.