A doni ütközet hőseire is emlékeznek Gárdonyban

A Januári hadtörténelem című gárdonyi előadás a januárban zajló csatákat sorakoztatja fel 1848-tól 1945-ig.

Forrás: feol.hu2023. 12. 31. 15:30
doni ütközet témában  is előadást tartanak
Forrás: facebook/Nemzedékek Háza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gárdony első újévi koncertje mindjárt az első hétvégén, január 6-án, szombaton 18 órakor a Nemzedékek Házában lesz. A 70 éves a rock and roll! című koncertet a Boka Boogie Band előadásban élvezheti a közönség – adta hírül a Feol.hu. 

doni hősökre is emlékeznek
A Boka Boogie Band szórakoztat újévkor. Fotó: Ódor Balázs 

Két napra rá, 18 órakor pedig igazi januári tematikájú történelmi csemegét hoz az érdeklődőknek a Történelem Klub, szintén a Nemzedékek Házába: a Januári hadtörténelem című előadáson az 1848-tól 1945-ig a januárban zajló csatákat sorakoztatja fel a témában jártas szakember. 
A gárdonyi római katolikus templom mögött 

a Don-kanyarban hősi halált halt katonákról emlékeznek meg. 

Az utolsó januári kulturális program szintén a történelem iránt érdeklődőket szólítja meg: 29-én 18 órakor kezdődik a Nemzedékek Házában, Szántai Lajos a Tündérország fejedelme, Báthory Gábor címmel tart előadást. Az időskorúak művészi ambícióival találkozhatunk az Életvidám időskor verspályázat verseskötetének bemutatásán a Nemzedékek Házában, ugyanitt, 18 órakor Rezsnyák Róbert és a Gramofon Band ad koncertet. Január 26-án 18 órakor a SZEEM Quartet ad koncertet ugyanitt, 27-én 19 órakor pedig az Admirale étteremben rendezik meg a jubileumi, 30. jótékonysági bált az iskolai kirándulások támogatására.

Borítókép: Nemzedékek Háza Gárdonyban (Forrás: A kultúrház Facebook-oldala) 
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.