Lezárult a Nemzeti Színház vizsgálata, Vidnyánszky Attila marad a vezérigazgató

Csák János elfogadta Vidnyánszky Attila lemondásának visszavonását, miután lezárult a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat, amely kiderítette: senkit sem terhel egyszemélyi felelősség a történtekért.

2023. 12. 20. 16:07
Vidnyánszky Attila felmondás
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását – közölte a Kulturális és Innováviós Minisztérium a Magyar Nemzettel.

A Nemzeti Színház vizsgálóbizottságának megállapítása szerint a balesetért senkit sem terhelhet egyszemélyi felelősség. Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila korábbi lemondásának visszavonását. A nyomozó hatóság által a tárgyi ügyben hivatalból indított vizsgálat a jogszabályok által megszabott eljárásrendben zajlik.

 

Mint megírtuk, november 10-én balesetet szenvedett a Rómeó és Júlia című előadáson a Nemzeti Színház két művésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. Az előadást félbeszakították, a két színész kórházba került, a teátrum vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila pedig bejelentette: lemond posztjáról. Csák János kulturális és innovációs miniszter azonban jelezte, csak a balesettel kapcsolatos színházi és rendőrségi vizsgálat lezárulta után foglalkozik a bejelentéssel. A történtek után a hazai közélet és a színházi világ számos jeles tagja kérte arra Vidnyánszkyt, hogy folytassa direktori munkáját és vezesse tovább a Nemzeti Színházat.

A balesetet szenvedett színészek azóta hazatérhettek a kórházból, otthon gyógyulnak. Horváth Lajos Ottó már újra dolgozni kezdett: a korábban forgatott Most vagy soha című magyar kalandfilm utószinkronján vett részt. 

Borítókép: Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.