A Normafa egészen új arcát mutatja, rengeteg pénzt érhet egyetlen fénykép

Bár jelenleg csak saját felelősségre látogatható újra, most, hogy megszüntették a lezárását, érdemes más szemmel tekinteni Budapest kultikus kirándulóhelyére, mert igencsak szép nyeremény ütheti a markunkat. A Normafa és a Normafa Síház Étterem idei megújulását egy közösségi emlékgyűjtéssel ünneplik meg: A mi Normafánk elnevezésű fotópályázaton mindenki megmutathatja, mit is jelent számára a természeti és kulturális helyszín.

Forrás: Normafa Síház2023. 12. 08. 13:00
Normafa télen
Budapest, 2023. január 21. Szánkózók a behavazott Normafánál 2023. január 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van, akinek a családi és baráti összejövetelek helyszínét jelenti, másoknak a Hegyvidék történetének, épületeinek és ikonikus helyeinek korlenyomatait vagy éppen a főváros egyik egyedülálló és különleges életvilággal megáldott természeti kincsét és sokak számára ez az a terület, ahol kiszakadhatnak Budapest forgatagából egy erdei sportolás erejéig.

Normafa
A Normafa télen (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA)

 

Van jó fotód a Normafáról? Legyen!

A mi Normafánk fotópályázat mindannyiunkat megszólítja, a Normafa bármelyik arcát is fotózzuk le, értékes nyereményben részesülhetünk anyagilag és művészileg egyaránt, a legjobb művekkel ugyanis nem csak pénzjutalomban részesülhetünk, hanem ki is állítják azokat a Síház Étterem belső terében és a vendéglátóhely internetes oldalán egyaránt egy hónapon át.

A pályázat nyitott, így amatőr és profi fotósok egyaránt indulhatnak rajta életkortól, foglalkozástól és lakhelytől függetlenül, egyedül a zsűri tagjai képeznek kivételt. Fontos viszont, hogy mindenki csak egyetlen fényképpel indulhat, sorozatot, képtárat nem fogadnak el.

A pályázaton három kategóriában indulhatunk: egyrészt beküldhetünk archív, 2000 előtt készült privát fotót, másrészt olyan felvételt, amely a természetet, a sportolást és az életképeket örökíti meg,  harmadrészt pedig olyan fotókat, amelyek a különböző helyszíneket, tereket és épületeket ábrázolják.

A zsűritagokat Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője, Králik Dániel, fotográfus, operatőr, Sikota Krisztina, a Várkapitányság Turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselője, Szabó Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat kommunikációs vezetője és Vajda Márton, a Normafa Síház Étterem képviselője, a Collectives tulajdonosa alkotja.

A szakemberek a fotóesztétikai, történelmi-hitelességi és a narratív szempontok figyelembevételével ítélik meg a műveket.

A fotópályázat beküldési határideje december 30-án zárul, január 6-ig egy előválogatás során kiválasztják a legkiválóbb harminc képet és elküldik azokat a zsűrinek, akik január 15-ig kiválasztják a három díjazott alkotást, majd két nappal később közönségszavazásra bocsájtják a képeket mindenki számára a weboldalon. Voksolni január 31-ig lesz lehetőségünk, február 15-én pedig megnyílik a kiállítás a Normafa Síház Étteremben, egy héttel később pedig annak honlapján virtuális formában is megtekinthetővé válik a tárlat.

A fődíjas százezer, a kategória díjas ötvenezer, a közönségdíjas pedig negyvenezer forint értékben lefogyasztható kártyát kap a Normafa Síházban.

Borítókép: A Normafa télen (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTVA)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.