Pezsgős tárlatvezetés

Az év utolsó napjaiban is színes programokkal várják a kulturális intézmények a látogatókat szerte Győr-Moson-Sopron vármegyében. A koncertek, bábelőadás, kiállítások, városi séták között bőségesen lehet válogatni.

Forrás: Kisalföld2023. 12. 28. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisalföld összefoglalója hírül adja, hogy Győrben évbúcsúztató pezsgős tárlatvezetés lesz Székely Zoltán múzeumigazgatóval a Megvesszük Győrt és bástyája mienk – A végvár török kori ostromai című tárlatra.

A férőhelyek száma korlátozott. A programon való részvétel érkezési sorrend alapján, a belépőjegy megváltásával lehetséges.

 

A városban szilveszteri séta is lesz. Ezt a programot elsősorban azoknak kínálják a szervezők, akik az év utolsó napját Győrben töltik, és az esti bulizás vagy csendesebb óévbúcsúztatás előtt egy kis sétára indulnának, szívesen ismernék meg Győr Belvárosának legismertebb látnivalóit idegenvezetőnkkel.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Flesch Károly Nonprofit Kft. idén is megrendezi hagyományos városi szabadtéri szilveszteri ünnepségét. Ide várnak minden kedves érdeklődőt, szórakozni vágyót. A jó hangulatról a Koktél zenekar gondoskodik. Elbúcsúztatják az óévet és tűzijátékkal köszöntik az új esztendőt. A muzsika hajnali 2 óráig töri meg a csendet.

De lesz szilveszteri családi nap is a Fehér Ló Közösségi Házban, ahol kézműves-foglalkozás alkalmával kedvelt és kedves figurák – szerencsemalacok, kéményseprő-figurák, bábok és üdvözlőlapok – készülhetnek. 

A Petőfi Band, a Soproni Petőfi Színház művészeinek zenekara, amely évek óta fellép különböző rendezvényeken, a Petőfi Színházban ad óévbúcsúztató koncertet két felvonásban, melyen saját és zenés színházi előadások dallamai csendülnek fel. A Soproni Petőfi Színház másnap is üzemel: fergeteges szilveszteri gálára, majd pezsgős koccintásra várja a város polgárait. Elsején pedig a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar hagyományos újévi hangversenye köszönti az esztendőt. 

A nyugati határ közelében élők tehát nem fognak unatkozni az év utolsó napjaiban. 

A részletes programajánlót laptársunk felületén olvashatják el. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Fortepan)
 

 


 


 


 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.