Rendhagyó Hamlet-előadás az Aradi Kamaraszínházban

Rendhagyó Hamlet-előadást tűzött műsorra az Aradi Kamaraszínház: az amerikai John Blondell rendezése aradi, szegedi és resicabányai színészek előadásában látható.

Forrás: MTI2023. 12. 11. 22:00
Rendhagyó Hamlet
Forrás: akamara.ro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A december 16-án 20 órától az aradi Bábszínházban látható előadáson Shakespeare Hamletje „avantgárd klasszikusként” elevenedik meg a színpadon. A dráma magyar, román és angol nyelven játszódik, magyar és román anyanyelvű színészekkel Aradról, Szegedről és Resicabányáról. Az előadás az Aradi Kamaraszínház, a Szegedi Pinceszínház és a resicabányai Nyugati Színház közös produkciója.

Rendhagyó Hamlet
John Blondell rendező Forrás: Verona Shakespeare Fringe Festival

Ez az előadás a Hamlet dekonstrukciója, amelyben a jelenetek nem feltétlenül a megszokott sorrendben következnek egymás után, illetve egyes részek az eredeti kontextusból kiemelve jelennek meg

 – közölte a színház.

Az előadás rendezője John Blondell, a kaliforniai Santa Barbarában működő Lit Moon Theatre alapító művészeti igazgatója, a színházművészet professzora a Santa Barbara-i Westmont College-ban. Az amerikai rendező a veronai Shakespeare Fringe Fesztivál társalapítója is. Több mint száz produkciót rendezett az Egyesült Államokban, Európában és Ázsiában, és 14 Shakespeare-előadást vitt színre.

Az Aradi Kamaraszínház felkérésére készülő Hamletben négy színész és egy zenész segítségével kap új érzelmi súlyokat az ismert darab. A megrázó szembeállítások révén Shakespeare páratlan nyelvezete frissként hat 

– írta a teátrum.

Élő a zene is, Borsos Pál több hangszeren kíséri végig a történést és a szereplőket. Az előadás zeneszerzője a szintén amerikai James Connolly. A női szerepeket Tapasztó Alexandra játssza, partnerei Balog József és Varga Bálint a Szegedi Pinceszínházból és Claudiu Gabor, a resicabányai Nyugati Színháztól.

Borítókép: Fotó a darab próbájáról (Forrás: Akamara.ro)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.