Bemutatták A fény gyulai géniuszait

A gyulai Erkel Ferenc Múzeumban bemutatott kötet Bay Zoltán, Bródy Imre, Székely Aladár és Reisner Emánuel életútját és szakmai tevékenységét járja körül.

Forrás: Beol.hu2024. 01. 25. 22:00
a fény gyulai géniuszai
Fotó: Kiss Zoltán/Gyulai Várszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fény gyulai géniuszai a Gyulai Katalógusok 16. kötete. A sorozatot a ‘90-es évek óta jelenteti meg az Erkel Ferenc Múzeum – nyilatkozta a Beolnak Liska András, a könyv szerkesztője, az Erkel Ferenc Múzeum szakmai vezetője.

a fény gyulai géniuszai
A megjelent kötet (Fotó: Kiss Zoltán/Gyulai Várszínház)

Fókuszban a fény, ugyanis a fény adta technikai és tudományos munkákban sikereket elért gyulai szakembereket mutatják be.

Ez talán teljesen újszerű a múzeumi évkönyvek világában, hiszen a kommunikációs, a közönségszervezési, valamint a kiállításokon felhasznált technológiákról is született már tanulmány. Egyfajta helyzetképet adunk arról, hogy milyen volt a múzeumi szervezet 2023-ban Gyulán, illetve az olvasók arról is képet kapnak, hogy milyen mértékben változott a gyulai múzeumi szerkezet felépítése a XIX. századi kezdetektől napjainkig.

– árulta el a portálnak Liska András.

Az Almásy-kastélyban megtartott programon a kötetet a szerzők, Cseresznyés János, Fábián Tamás, Fekete-Dombi Ildikó, Horváth-Nagy Adrienn, Temesváry János, dr. Temesváry-Kovács Anett, Sáfár Gyula, valamint a szerkesztő, Liska András ismertették meg az érdeklődőkkel.

 

Borítókép: Bemutatták A fény gyulai géniuszait (Fotó: Kiss Zoltán/Gyulai Várszínház)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.