A rendszerváltás előtti idők kilátástalanságáról énekel Gubik Petra

Gubik Petra a Petőfi Zenei Díj-életműgálára Földes László „Hobo” egyik 1989-es dalával készül, akinek zenéjével már kislány korában megismerkedett.

Forrás: Hirado.hu2024. 01. 28. 10:00
Gubik Petra
Fotó: Facebook/Gubik Petra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az énekesnő Hobo Másik Magyarország című dalát énekli. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, szerinte lehetetlen máról holnapra megtanulni egy Hobo-dalt.

Gubik Petra
Gubik Petra fellépés közben. Forrás: Facebook/Gubik Petra

Hobo egy kifejezetten szuggesztív előadó, aki szövegeiben merész és úttörő. Eszméletlen munkát végzett, amiért csak hálásak lehetünk. A Petőfi Zenei Díjátadót évek óta követem, a fellépők sorába kerülni szerintem rangot jelent. Örömmel tölt el, hogy idén felkértek, így előadóként részt vehetek a díjazott megünneplésében

 – mondta Gubik Petra a Petőfi rádió Kultúrfitnesz című műsorában. Úgy véli, rendkívül aktuális az üzenete, ezért bízik benne, hogy sokakat elgondolkodtat majd.

Az énekesnő egyébként már állt Hobóval egy színpadon, 2010-ben a Békéscsabai Jókai Színház társulatának tagjaként a Circus Hungaricus című darabban.

A tavalyi Adamis Annát ünneplő Petőfi Zenei Díj-életműgála a szórakoztató kategória győztese lett a 3. Heart of Europe Nemzetközi Televíziós Fesztiválon. A Duna az elismeréshez méltó nagyszabású produkcióval tiszteleg Földes László „Hobo” művészete előtt hazánk elismert előadóművészeinek közreműködésével – írta  meg a Híradó.hu

A Petőfi Zenei Díj-életműgála február 3-án 19.35-kor a Duna TV-n lesz látható.

Borítókép: Gubik Petra (Forrás: Facebook/Gubik Petra)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.