Rangos nemzetközi díjat nyert a Duna nagyszabású show-műsora + videó

Nem csak hazánkban aratott sikert a közmédia Adamis Anna, Kossuth-díjas dalszövegírót ünneplő gálaműsora: a Duna Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála a szórakoztató kategória győztese lett a 3. Heart of Europe Nemzetközi Televíziós Fesztiválon.

Forrás: MTI2023. 10. 02. 15:20
null
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi fesztiválon ismerték el a Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála – Adamis Anna című műsort – hangzott el a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában és az M1 aktuális csatornán. Szeleczky Ádám, a díjnyertes műsor vezető szerkesztője elmondta: a három éve létező Heart of Europe Nemzetközi Televíziós Fesztivál a kelet-közép-európai régió országainak televíziós műsorai közül választja ki különböző kategóriákban a legjobbakat.

duna tv
Pályatársai köszöntötték Adamis Annát (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A szakmai fesztivál kiválasztási folyamata hosszú, a nemzetközi zsűri ugyanis többlépcsős folyamatban, több száz jelentkező közül választja ki a nyertes alkotást – árulta el a vezető szerkesztő, majd hozzátette, 

hogy nagyon erős volt a felhozatal, a csehek és a lengyelek is kiemelkedő műsorral indultak a mustrán ebben a kategóriában.

Mindenképpen úgy szerettük volna megcsinálni ezt az innovatív műsort, hogy az alapvetően elüssön mind tartalmilag, mindig látványban a megszokott életműgáláktól. Adamis Anna életművének jelentős része színpadi munka, ezért a műsorban színházi blokk is helyet kapott, az előadók közül is sokan színészek voltak 

– mondta Szeleczky Ádám.


 – Az volt a feladatom, hogy a csodálatos dalokhoz megtaláljam a megfelelő előadókat, ezeket a dalokat pedig olyan bejátszásokkal és üzenetekkel kössük össze, amelyek eltérnek a megszokottól. 

A Kossuth-díjas dalszerző előremutatóan írt szövegeket és gondolkodott, évtizedekkel megelőzte saját korát, úgy mutatta meg női szemszögből a világot, ahogyan akkor az még nem volt gyakori. 

Adamis Anna üzenete soha nem lehetett volna aktuálisabb, mint most – hangsúlyozta a vezető szerkesztő.
Az MTVA hétfői közleménye szerint a télen sugárzott látványos műsorhoz hasonló gálát még nem készített a közmédia. 

A hazai könnyűzene meghatározó alakját sztárfellépők előadásaival és köszöntőivel ünneplő produkció különleges formátumát jelentős érdeklődés kísérte végig a seregszemlén.


– Az újabb szakmai díj megerősítés abban, hogy a magyar közmédia közép-európai viszonylatban élen jár a tartalomgyártásban, trendeket teremt. 

Az újító szemléletben készült műsorral és a rangos elismeréssel nyert nemzetközi figyelem egyre innovatívabb megoldásokra ösztönzi az alkotóinkat 

– hangsúlyozta Pető Zoltán, az MTVA program-főigazgatója, a Duna csatornaigazgatója. Kiemelte azt is, hogy a közmédia törekszik a nézői igényekhez igazodó, fiatalokat megszólító és szórakoztató médiatartalmak előállítására.
 

A díjnyertes Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála – Adamis Anna műsort október 14-én 19.45-kor megismétli a Duna.

 

Borítókép: A Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála nagy sikernek örvendett a nézők körében (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.