Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elfelejtett diadalok: új történelmi animációs film jelent meg

Öt középkori magyar hadi sikert feldolgozó animációs sorozatot készített az Autentika Művészeti Műhely Alapítvány. A december 11-i, a budapesti Háló Közösségi és Kulturális Központban megtartott premier után január 1-től érhető el a teljes alkotás az Autentika YouTube-csatornán.

2024. 01. 03. 11:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan középkori csatákat mutattak be – köztük a második tatárjárás, valamint a nándorfehérvári védők feledésbe merült, 1440. évi diadala –, 

amelyek kiemelik a haza védelmének és a nemzeti függetlenségnek a fontosságát, továbbá bemutatják azt a magyar katonai vitézséget, amire joggal lehetünk büszkék, és mégsem született róluk eddig mozgóképes alkotás.

Az alapítvány munkatársai által készített sorozat narrátora Csőre Gábor színművész, szövegkönyvét Märle Tamás történelemtanár, az alapítvány vezetője írta. A film a Történelemoktatók Szakmai Egyesületével készült együttműködésben, megjelenését a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

A Trianon 10 oka, a Hunyadi, A miniszterelnök, a Nagy Lajos és a Szent István című alkotások után az Elfelejtett diadalok a 2020 óta működő Autentika hatodik filmje.

 

Borítókép: Jelenet az animációból (Forrás: Autentika)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.