Új táncanyag a Fonó-táncházban

Ezen a szerdán a nagy bánffyhunyadi prímásdinasztia legismertebb virtuóz prímása, Varga István ‘kis Csipás’, nemzetközi nevén ‘Mikrochip’ érkezik a házba, mégpedig a legkiválóbb mérai zenészkísérettel: Tóni Rudival, a leghíresebb kalotaszegi kontrással, Árus Béla harmonikással, valamint ifj. Tóni Rudolffal, aki nagybőgőn közreműködik. A következő héten, februártól már új táncanyag, örkői cigánytáncok várják az érdeklődőket a Fonó Szerda táncházban.

Forrás: Fonó Budai Zeneház2024. 01. 30. 15:00
A Fonó Szerda népszerű program
A Fonó Szerda népszerű program Fotó: Kun László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi és táncházas közönség előtt még nem szerepelt Varga János ‘Csipás’ prímás, aki a fenti vendégekkel együtt érkezik ezúttal Budapestre. A Fonó Szerda táncházban közreműködik még az Erdőfű, Mihó Attila és bandája, valamint a kiváló, mérai származású táncospár, Muszka György és Muszka Ilona, valamint a kurzus tanárai – Fitos Dezső és Kocsis Enikő, Gellén Péter és Hanekám Luca, valamint a Fitos Dezső Társulat táncosai.

A Fonó Szerda táncház februártól új táncanyaggal készül
A Fonó Szerda táncház februártól új táncanyaggal készül. Fotó: Kun László

A Fonó Szerdán, az ország legpatinásabb táncházában szeptember óta a kalotaszegi táncanyagot tanulhatták a résztvevők kezdő és haladó csoportokban több tánctanárral és élő zenével. 

A január 31-ei gála után új táncanyag következik a sorozatban: februártól örkői cigánytáncokkal ismerkedhetnek az érdeklődők.

A tánctanárok, Kis-Demeter Erika és Kis István kezdő és haladó csoportokban várja az érdeklődőket, lehet érkezni párral vagy pár nélkül egyaránt. A táncoktatást követő táncházban Horváth Zalán lesz a házigazda, aki segíti a bekapcsolódást az össztáncba.

A Fonó Szerda örkői táncanyag estéinek menete


 

19:00 - 21:00 Örkői tánc- és énektanítás.


 

21:00-01:00 Táncház

 

 

Borítókép: A Fonó Szerda népszerű program (Fotó: Kun László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.