A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A Honthy Hanna-díj nyertesei a Dankó Rádióban

A Dankó Rádió következő heti tematikus hétvégéjének főszereplői a legkiemelkedőbb művészi teljesítményeket elismerő díj nyertesei. A Honthy Hanna-díjat a Budapesti Operettszínház és Eleni Korani alapította.

Forrás: Hirado.hu2024. 01. 19. 8:00
20231007 Budapest Operettszínház Honthy díj 2003 Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szív küldi szívnek szívesen, a Jó pihenést! és a Családunk nótái című műsorokban január 20-án és 21-én a korábbi évek díjazottjait ismerhetik meg, és hallhatják a kitüntetettek felvételeit a magyar zene rádiójában.

A Honthy Hanna-díj átadóünnepségét az Operettszínházban tartották.
A Honthy Hanna-díj átadóünnepségét az operettszínházban tartották Fotó: Mirkó István

A Honthy Hanna-díjat a Budapesti Operettszínház és Eleni Korani, az Ernst Galéria tulajdonosa 2018-ban, hagyományteremtő céllal hívta életre,

hogy az adott évad legkiemelkedőbb művészi teljesítményeit elismerésben részesítsék. A Kossuth-díjas, legendás operettprimadonnáról, Honthy Hannáról elnevezett díj köszönet, jelkép, amellyel az alapítók kifejezhetik tiszteletüket és megbecsülésüket a színházban dolgozó művészeknek vagy éppen a háttérben dolgozó munkatársaknak. 

Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója szerint a Honthy-díjak nemcsak egy embernek szólnak, hanem annak a társulatnak, lelki és baráti közösségnek is, amely a díjazott mögött áll.

Az elismerés megtiszteltetés, valamint kötelezettség is a színház művészi hagyományainak további folytatására és a színház nemzeti jellegének kifejezésére. 

2023-ban – a járványidőszakot leszámítva – öt év alatt a negyedik alkalommal adták át a Honthy-díjat, amikor a teátrum fennállásának századik évfordulóját ünnepelte – számolt be róla a Híradó.hu

 

Borítókép: A Honthy Hanna-díj 2023-as kitüntetettjei (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.