Árverésre bocsátják A korona című Netflix-sorozat relikviáit

A héten már megtekinthetők Londonban A korona című, hatodik évadával befejeződött tévésorozat relikviái, amelyeket február 7-én és 8-án bocsát árverésre a Bonhams árverési ház.

Forrás: MTI2024. 01. 10. 17:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bonhams árverésen kiállított tárgyak között szerepelnek A korona (The Crown) című produkcióhoz készült pompás jelmezek, köztük II. Erzsébet királynő koronázási palástjának másolata, és a Diana hercegnőt játszó Elizabeth Debicki által viselt ruhák is. A kétnapos aukción a hatodik évadával tavaly véget ért Netflix-sorozatban feltűnt több mint 450 tárgyra lehet licitálni, ebből február 7-én az élőben zajló árverésen 150 tételre, egy nappal később, az online árverésen pedig további 300 tételre.

A korona című Netflix-sorozat 6. évada - jelenet
A sorozatban Diana hercegné által használt luxusautóra is lehet licitálni (Forrás: Netflix/Bonhams)

A koronában, amely végigkísérte II. Erzsébet uralkodásának idejét, és bemutatta a királyi család életét is, a 2022 szeptemberében elhunyt uralkodót Claire Foy, Olivia Colman és Imelda Staunton játszotta.

A királynő koronázási ruhája, amelyet a sorozat első évadában Foy viselt, a becslések szerint 20-30 ezer fontért (9-13 millió forintért) kelhet el a februári aukción, míg Debicki ötödik évadban felvett fekete, vállatlan ruhájáért 8-12 ezer fontot (3,5-5 millió forintot) is adhat egy gyűjtő. A királyi hintó és a koronázási trónszék másolata is a kikiáltási tételek között lesz. Előbbi értékét 30-50 ezer fontra (13-22 millió forintra), utóbbit 10-20 ezer fontra (4,4-9 millió forintra) becsülte az aukciósház.

 Az élő árverés bevételéből a brit Nemzeti Film- és Televíziós Iskola ösztöndíjprogramja részesül.

 

Az aukció tételeit fényképekkel együtt meg lehet tekinteni a Bonhams oldalán.

 

Borítókép: A korona című sorozat befejező évadának relikviáit bocsátja átverésre a Bonhams (Forrás: Netflix/Bonhams)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.