Lajkó Félix a Müpában

A Müpa színpada kitüntetett hely Lajkó Félix számára, hiszen zenei mondandóját itt bontotta, élesítette, színesítette ki legjobban az elmúlt évtizedben. A Liszt-díjas zenész január 4-i újévi koncertjén, ahogy már megszokhattuk, a lajkói oeuvre újabb fejezete kezdődik-folytatódik.

2024. 01. 02. 9:00
null
Fotó: IZTOK ZUPAN Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lajkó Félix mindig is egy volt a lélekre különleges érzékenységgel ható zenészek közül, olyan muzsikus, aki közvetítőként használja hangszereit önmaga és a világ között. 

Mindegy, mihez nyúl, kikkel lép színpadra: a végeredmény mindig kristálytiszta, ismeretlenül mély forrásból táplálkozó, ösztönös, zsigeri lélekzene-egyveleg

A vajdasági hegedűvirtuóz zenei világa önálló műfajt teremt, amelyet különleges érzékenységgel és érzékkel vegyít lényegében bármilyen, hozzá hasonlóan igényes zenei együttállással. 

Mindezt kritikusai írták róla, ő pedig évek óta a legkülönfélébb formációkban teljesedik ki: hol szólóban, hol trióban, nagyobb együttessel vagy szimfonikusokkal, netán „partyzenét” játszva tartja lázban hallgatóit. Ezúttal egy számára fontos helyszínen, a Müpa színpadán bontja ki zenei mondandóját. 

Borítókép: Lajkó Félix (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.