Magyar könyvtár nyílik az Egyesült Arab Emírségekben

Január 6-án Dubajban, magánkezdeményezésre megnyitja kapuit az első magyar könyvtár az emírségekben. A könyvtár azt a célt szolgálja, hogy a csaknem ötezer főnyi magyar kolóniát a magyar kultúra mentén kovácsolja egységgé.

2024. 01. 04. 15:00
UAE Economy
Skyscrapers are towering over the Dubai Marina in Dubai, United Arab Emirates, on December 19, 2023. (Photo by Kabir Jhangiani/NurPhoto via Getty Images) Fotó: NurPhoto Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A könyvtárban a magyar klasszikusok, mint Jókai Mór és Szabó Magda mellett helyet kaptak modern írók alkotásai, és például a XX. század kedvelt cseh írója, Bohumil Hrabal művei is. Továbbá az irodalmi alkotások mellett gyermekkönyvek, ismeretterjesztő könyvek is megtalálhatók lesznek a magyar könyvtárban.

A magyar könyvtár létrehozója, Szabó Kinga Judit
A magyar könyvtár létrehozója, Szabó Kinga Judit (Fotó: magánarchívum)

A könyvtárat a már 12 éve az Egyesült Arab Emírségekben élő üzletasszony, Szabó Kinga Judit hozta létre, illetve adományozta magángyűjteményét a könyvtár részére. A könyvtárnak is az ő irodája ad helyet, amely Dubai központjában található.

Szabó Kinga Judit elkötelezetten vallja, hogy a könyvtár létrejötte hozzásegíti a helyi magyar közösséget a kultúra ápolásához, valamint a magyar örökség megőrzéséhez.

A tervek szerint a könyvtár ad majd otthont az Emírségekben élő magyar kolónia számos kulturális rendezvényének.

 

Borítókép: Dubajban jön létre az első magyar könyvtár az emírségekben (Fotó: Getty Images/NurPhoto)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.