Ők a hazai jazz legjobbjai

A Jazz.hu portál az óévben is megszavaztatta olvasóit, hogy kiket tartanak a legjobb jazz-zenésznek a különböző kategóriákban. 2023 végén Fekete-Kovács Kornél gyűjtötte be a legtöbb első helyezést, szám szerint négyet. Tálas Áron lemezével és zongoristaként is vezeti a listát.

Forrás: Jazz.hu2024. 01. 04. 19:00
Fekete-Kovács Kornél
Fotó: Birtalan Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fent említetteken kívül Berki Tamás, Pocsai Kriszta, Majercsik Lili, Oláh Krisztián, Oláh Tzumo Árpád, László Attila, Fonay Tibor, Dés László, Tony Lakatos, Zana Zoltán, Schreck Ferenc, Borbély Mihály, Lantos Zoltán, Dresch Mihály, Csízi László, Horváth Kornél, Lukács Miklós kapta saját területén a legtöbb voksot – olvasható a portálon.

Lukács Miklós
Lukács Miklós az év jazz-dallamhangszerese. Fotó: Csákvári Dániel

Idén a zenekarokat kétfelé bontották, az oktettnél kisebbre és a nonettnél nagyobbra, ahol az első kategóriában idén is a László Attila Fusion Circus került ki győztesként, a másodikban pedig a Modern Art Orchestra. Új kategóriaként szerepelt a jazzlegendák vagyis azok a nagyjaink, akik már nincsenek velünk. 

A közönség Fábián Juli, míg a szerkesztőség Szakcsi Lakatos Béla nevét örökítette meg ezen az évente egy-egy néhai jazz óriással bővülő listán.

Összesen több mint négyezer szavazat érkezett a Jazz.hu olvasóitól a november 20-tól december 27-ig tartó szavazási periódus alatt.

A teljes lista ITT érhető el.

Borítókép: Fekete-Kovács Kornél (Fotó: Birtalan Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.