Tizenhat éves a Budapest Jazz Club

A BJC 2007-es indulása után rövid időn belül ismert, itthon és nemzetközileg is jegyzett helyszínné, zenei és kulturális központtá vált. A Budapest Jazz Club jelenlegi sikerét jól mutatja, hogy idén januárban is közel hatvan esemény várja a vendégeket, amelyek között a jazz-koncertek mellett színházi produkciók és családi programok is helyet kapnak.

2024. 01. 04. 9:00
Budapest Jazz Club
Budapest Jazz Club Forrás: Budapest Jazz Club
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapest Jazz Club január 6-i születésnapján az ingyenes belépés mellett a Végvári Cukrászdák jóvoltából a klub születésnapi tortájának egy-egy szeletével is várják a vendégeket a szervezők. Az est háziasszonya Micheller Myrtill lesz.

A Budapest Jazz Club január 6-i születésnapjának fellépője lesz a Szakcsi Jr. Renaissence is.
A Budapest Jazz Club január 6-i születésnapjának fellépője lesz a Szakcsi Jr. Renaissence is (Fotó: Budapest Jazz Club)

Az est első fellépője 20 órától a Szakcsi Jr. Renaissence: a 2022 végén alakult formáció Szakcsi Lakatos Béla és Babos Gyula szerzeményei mellett elsősorban saját kompozícióit szólaltatja meg.

A zenekar a jazz harmóniavilágát megtartva is képes könnyen befogadható hangzást megszólaltatni úgy, hogy mindeközben eszköztárából nem hiányoznak a műfaj legfontosabb kellékei. A jazz különböző korszakaiból válogatva a tagok (ifj. Szakcsi Lakatos Béla – zongora, Claudia Castagno – ének, Varga Balázs – gitár, Torma Rudolf – basszusgitár, Fazekas Tamás – dob) egy új, esszenciális zenei stílust hívnak életre, melyet ezen összeállításban első alkalommal mutatnak be a BJC-ben. 

21.30-tól pedig a Révész Richárd Latin Quartet feat. Yulaysi Miranda formáció lép színpadra.

A dallamos, latin jazz zenét játszó Révész Richárd Latin Quartet a hazai jazzélet ismert művészeinek (Révész Richárd – zongora, Fonay Tibor – basszusgitár, Molnár Mátyás – dob és Tar Gergely – ütőhangszerek) formációja. Repertoárjukon az afro-cuban zene gyökereiből merítenek, emellett saját kompozíciók is felcsendülnek. Ezen az estén Yulaysi Miranda kubai énekesnő is csatlakozik a formációhoz, csodás hangjával és temperamentumos színpadi jelenlétével tovább fokozva a hangulatot.

 

Borítókép: A Budapest Jazz Club január 6-ai születésnapi koncertjeinek fellépői (Forrás: Budapest Jazz Club)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.