Alkoss szabadon! – Pályázat a fiatal művészek felkarolásáért

2022-ben indult útjára az Alkoss szabadon! művészeti pályázat, amelyet 2023-ban már az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány keretein belül hirdettek meg. Az alapítvány célja a fiatal művészek felkarolása, támogatása kisiskolás kortól egészen középiskolás korig, a fiatal tehetségek alkotásra ösztönzése, segítségnyújtás tehetségük kibontakoztatásához.

2024. 02. 14. 21:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alkoss szabadon! művészeti pályázat 2022-ben indult útjára, 2023-ban pedig már az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány keretein belül hirdették meg. Az alapítvány 8–20 év közötti fiatalok számára évente rajz- és festőpályázatot hirdet egy adott tematikában, két korcsoportban (8–13 évesek és 14–20 évesek részére). Mindkét korcsoportban az első öt helyezett értékes díjazásban részesül, alkotásaikat elárverezik, a befolyt összegből pedig az alapítvány hátrányos helyzetű településeken lévő óvodákat támogat fejlesztő eszközök, játékok és egyéb felszerelések beszerzésével. 

2022-ben a „felhőtlen gyerekkor” témakörben közel 500, míg 2023-ban a „szárnyalj szabadon” tematikában több mint 1200 pályamű érkezett négy országból. A tavalyi évben benyújtott alkotások aukciója révén mintegy hárommillió forint összegben jutott támogatás tíz óvoda számára. 

Céljuk, hogy 2024-ben, a digitális világból rövidebb-hosszabb időre kiszakadva, az eddiginél is több tehetséges fiatalt inspiráljanak a kétkezi alkotásra. 

Az idei évben a „mi leszel, ha nagy leszel?” témakörben várják a pályaműveket. A 2024. évi pályázat részleteit a hamarosan megtartandó sajtótájékoztatón ismerhetik meg az érdeklődők.

Borítókép: Az egyik 2023-as díjazott, Kliment Villő Zselyke alkotása (Forrás: Alkossszabadon.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.