Klippremier: megjelent az Omega Testamentum első dala

Az Omegát az elmúlt években tragédiák sora sújtotta, hiszen elhunyt Kóbor János, Benkő László és Mihály Tamás. Debreczeni Ferenc Ciki dobos azonban a missziójának tekinti, hogy tovább őrizze a legendás együttes örökségét: ezt a mentalitás tükrözi az Omega Testamentum első önálló dala is, amelynek videóklipje a zenekar intim pillanatai mellett abba is bepillantást enged, milyen grandiózus és monumentális koncertre készül a formáció. A kisfilmet nálunk láthatják először.

2024. 02. 16. 7:00
Debreczeni Ferenc
Kolozsvár, 2016. augusztus 22. Debreczeni Ferenc dobos az Omega együttes koncertjén az erdélyi Kolozsvár főterén, a Kolozsvári Magyar Napok záró rendezvényén 2016. augusztus 21-én. MTI Fotó: Biró István Fotó: Biró István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az Omega együttes tagjainak többsége sajnos már nem ajándékozhatja meg újabb életre szóló élményt jelentő koncertekkel a közönséget, azt a rockzenei hitvallást, amit korábban közel hatvan éven keresztül képviseltek a zenekarral, mindenképpen szeretnék továbbvinni, indokolta meg Debreczeni Ferenc Ciki dobos az Omega Testamentum megszületését.

Omega
Debreczeni Ferenc Ciki, az Omega Testamentum dobosa. Fotó: Teknős Miklós 

Fel kell hívni a figyelmet rá, hogy igen, itt vagyunk, tovább folytatjuk. Ehhez kellett egy mind zenei világát, mind szövegét tekintve induló jellegű dal is, ami mutatja, hogy visszük tovább az örökséget, a testamentumot. Az utolsó gyászeset óta már több év eltelt. A gyász örökre velünk marad, de nem foroghatunk mindig körbe-körbe. Ki kell lépni ebből a tragédiából, nyitni kell

– mondta el a legendás dobos egy közelmúltbeli interjúnkban az együttes most megjelent, Őrizzük a lángot című dala kapcsán.

A videóklipben azt láthatjuk, ahogyan Ciki otthonában összegyűlnek az új zenekartagok, név szerint  Schrott Péter énekes – akit a dobos tőle szokatlan módon az interneten szemelt ki magának –, Erdős Róbert gitáros, Nagy Zsolt Liszi billentyűs és Fekete Tibi Samu basszusgitáros, majd egyre több bepillantást nyerünk abba, hogy nemcsak a megszólalásban, de a látványvilágban is milyen grandiózus koncertre készülnek. Az Omega Testamentum február 22-án pénteken lép fel a Barba Negrában.

Reményeink szerint ez az este olyan élményt nyújt majd, aminek köszönhetően ha a jövőben lát valaki egy Omega Testamentum-plakátot, akkor nem lesznek kételyei afelől, hogy kiről és miről van szó. Tudni fogja, hogy mire megy, mit várhat el az adott együttes koncertjétől

– tette hozzá a Ciki a közelgő fellépéssel kapcsolatban, amelyen a legendás slágerek mellett a most megjelent új dal is felcsendül majd.

Az utóbbihoz készült rendkívül hangulatos és látványos videóklipet az alábbiakban tekinthetik meg.

 

Borítókép: Debreczeni Ferenc dobos az Omega együttes koncertjén az erdélyi Kolozsvár főterén 2016-ban (Fotó: Bíró István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.