Nagy bűntetthez nagy eszme kell! – mit tudnak fiataljaink a kommunizmusról?

A kommunizmus áldozatait és hőseit sosem feledhetjük. Meg kell ismernünk és meg kell ismertetnünk a sorsukat, tragédiájukat, és tisztelettel kell adóznunk áldozatvállalásuk előtt. Ugyanakkor beszélni kell a tettesekről is, akik elvakultan szolgálták az emberellenes diktatúrát és annak vezetőit, millióknak okozva fájdalmat és szenvedést. Ezért a Kommunizmuskutató Intézet videópályázatot hirdet középiskolások számára „Nagy bűntetthez nagy eszme kell!” címmel.

2024. 02. 27. 18:00
Nagy bűntetthez nagy eszme kell!
A Nagy bűntetthez nagy eszme kell! című videópályázat plakátja (Forrás: Kommunizmuskutató Intézet) Forrás: Kommunizmuskutató Intézet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pályázat a Terror Háza Múzeum és a Kommunizmuskutató Intézet tavaly szeptemberben nyílt időszaki kiállításának címét viseli, nem véletlenül: az egyszerre merész, groteszk és görbe tükröt tartó tárlat arra hívja fel a diákokat, hogy videóikban mutassák be a kommunizmus bűneit, meséljék el a tettesek vagy épp az ellenálló hősök történetét. 

1570 MO
Rendkívüli történelemóra a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából a Terror Háza Múzeumban 2020. február 24-én. Forrás: Bors/Móricz István

Pályázni egy minimum 30, maximum 60 másodperces videóval lehet.  

A filmeket .mov vagy .mp4 formátumban lehet a fent megjelölt témák valamelyikében elküldeni fájlmegosztón vagy fájlfeltöltőn keresztül a [email protected] email címre 2024. április 7. (vasárnap) éjfélig, egy kitöltött adatlappal együtt.

A beérkezett pályaműveket (a videók tartalmát, kreativitását és megvalósítását) a benyújtási határidő lejártát követő két héten belül szakértő zsűri értékeli. A nyertesek értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a Samsung Magyarország jóvoltából.

Nyeremények:

1. helyezett: Galaxy S24 Ultra 256 GB okostelefon, Galaxy Watch6 40 mm fekete okosóra, könyvcsomag

2. helyezett: Galaxy S24+ 256 GB okostelefon, Galaxy aktivitásmérő, könyvcsomag

3. helyezett: Galaxy Tab S9 Wi-Fi tablet, Galaxy Buds2 Pro fülhallgató, könyvcsomag

Bővebb információ és a pályázati kiírás a pályáztató oldalán olvasható.

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás  a [email protected] címen kérhető.

 

Borítókép: A Nagy bűntetthez nagy eszme kell! című videópályázat plakátja (Forrás: Kommunizmuskutató Intézet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.