A streaming népszerű, de ennyire?

A tavalyi év első fél évében 100 milliárd órát töltöttek a nézők a streamingóriás világában. A Netflix-sorozatok valóban beszippantották az embereket.

Forrás: Netflix.com2024. 02. 24. 8:00
Squid Game
A Squid Game új évada Fotó: Facebook/Netflix
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023 decemberében döntött úgy a Netflix, hogy mostantól évente kétszer nyilvánossá teszi nézettségi adatait. A streamingóriás elhatározásában jelentős szerepet játszott a forgatókönyvírók és színészek tavaly kezdődött sztrájkja, melyen központi szerepet kapott a többletjogdíjak kialkudása a jobban teljesítő műsorok esetében. Ted Sarandos, a Netflix társ-vezérigazgatója is elismerte, hogy korábban az adatközlés hiánya bizalmatlanságot keltett az amerikai filmek és sorozatok világában. A Netflix kimutatásának hatására átláthatóbb rendszer jöhetett létre.

Netflix
A Netflix-sorozatokra rákattant a világ. Fotó: Getty Images/NurPhoto/Artur Widak

 

A jelentés sok mindenre választ ad
 

Az először decemberben kiadott What We Watched: A Netflix Engagement Report című jelentés megmutatta, hogy az emberek mit néztek a legtöbbször és a legtovább. A Netflix tájékoztatása szerint előfizetőik 2023 első felében közel 100 milliárd óra időtartamban nézték meg tartalmaikat.

A Netflix közleményében kiemelte, hogy a mérőszámokat nem egyedül a megtekintési órák száma határozza meg, ugyanis a filmek és a sorozatok hossza eltérhet egymástól.

Figyelembe veszik, hogy az adott műsorszámból mennyit tekintenek meg a nézők és arányosítják a premierdátumokat is.

Squid Game (Season 1)
A streamingóriás fogyasztóvá teszi az embereket. Fotó: AFP/Netflix

 

A Netflix-sorozatok beszippantották az embereket

 

A tavalyi év első felében az Éjjeli ügynök (The Night Agent) című kémthriller-sorozat volt a legnépszerűbb. A Netflix-előfizetők összesen 812 millió órát töltöttek a széria megtekintésével. A toplistán ezt követte a Ginny és Georgia második évada (665,1 millió óra). A harmadik helyen a Dicsőség (The Glory) című sorozat végzett 622,8 millió órával. 

Némi meglepetésre Tim Burton horror-vígjátéka, a bűbájos Wednesday viszont a negyedik helyre csúszott.

Arnold Schwarzenegger első sorozata, a FUBAR a maga 266 millió órás nézettségével a tizedik helyen végzett. A Netflix top 10 sorozata itt érhető el.

A gyilkos c. film
A gyilkos című film egy képkockája. Fotó: Netflix

 

A filmek toplistája is elérhető
 

A filmek között az Anya lett a befutó. A Jennifer Lopez főszereplésével készült akciófilm 249 millió órányi megtekintést ért el. 

A legnézettebb magyar film a Nyugati nyaralás lett, amelynek megtekintésével közel 600 ezer órát töltöttek a nézők. 

A Tősér Ádám által rendezett Blokád  300 ezer órával a negyedik helyet foglalta el a Szia, Életem! És az Együtt kezdtük című hazai alkotások után.

Borítókép: Facebook/Netflix
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.