Fotókiállítás nyílt a Normafa Síház Étteremben

Megnyílt a Mi Normafánk című fotópályázat legjobbjait bemutató kiállítás. A pályázatot közösségi fotó- és emlékgyűjtés céljából hirdette meg a Normafa Síház Étterem.

Forrás: MTI2024. 02. 21. 19:30
A Normafa Síház Étterem
A Normafa Síház Étterem Forrás: Normafapark.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fotókiállításon a pályázat legjobb negyven képe, ezen belül pedig a zsűri által kiválasztott három kategória-, fő- és közönségdíjas fényképei láthatóak. A fotópályázatot közösségi fénykép- és emlékgyűjtés céljából hirdette meg a Normafa Síház Étterem. A pályázatra három kategóriában várták amatőr és profi fotósok képeit, hogy mindenki megoszthassa Budapest egyik legkedveltebb kiránduló és kulturális helyszínéhez kapcsolódó élményeit.

Normafa télen
A Normafa télen (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A közösségi fotógyűjtésre 182 kép érkezett be. A beérkezett fényképek előválogatását a Normafa Síház Étterem szakmai csapata végezte.

Az előszűrt képek közül a zsűri fotóesztétikai, történelmi hitelességi és narratív szempontok figyelembevételével választotta ki a kategóriagyőztes képeket és a fődíjas felvételt, mindemellett egy közönségkedvenc kép is született.
A zsűri tagja volt Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője; Králik Dániel fotográfus, operatőr; Sikota Krisztina, a Várkapitányság Turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselője; Szabó Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat kommunikációs vezetője és Vajda Márton, a Normafa Síház Étterem képviselője.

Az archív fotók kategóriáját Bürger Nándor Családi síelés című képe nyerte, megidézve a hamisítatlan normafás téli csúszásokat. A természet, sport, életképek kategória győztes alkotása Baracskai Eszter Viharos szerelem című munkája lett. Tóth Csaba Virágvölgyi vasútállomás című képe pedig nemcsak a helyszínek, terek, épületek kategória legjobbja lett, hanem elnyerte a fődíjat is.

A közönségszavazásra csaknem 3500 szavazat érkezett. Ezek közül a legtöbb, 744 szavazatot Czika Balázs Teljes gőzzel című képe kapta.
A díjazottak 40-100 000 forint értékű utalványt nyertek a Normafa Síház Étterembe.
A kiállítást március végéig lehet megtekinteni a Normafa Síház Étteremben.

 

Borítókép: A Normafa Síház Étterem (fotó: Normafapark.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.