Országjáró programsorozatot indított a Budapesti Operettszínház

Cintányéros cudar világ, avagy házhoz megy az Operett! címmel indított programsorozatot a Budapesti Operettszínház; a teátrum művészei június végéig tartó országjárásuk során számos hazai térségbe elviszik a színház operett- és musical-összeállításait.

Forrás: MTI2024. 02. 11. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év elején indult program előadásainak különlegessége, hogy a színházat jellemző nívós előadások mellett a teljes színpadtechnikát és a látványvilágot is a teátrum biztosítja.

Dolhai Attila
Dolhai Attila a színpadon. Forrás: Facebook/Budapesti Operettszínház

A Kiss-B. Atilla operaénekes vezette Budapesti Operettszínház már korábban is számos különleges, innovatív és sikeres programot kínált a közönségnek. A teátrum újabb vállalása a Kulturális és Innovációs Minisztérium térségi kulturális szolgáltatások mintaprogramjának keretében valósul meg. A mintaprogram célja olyan komplex értékalapú és minőségi kulturális szolgáltatások megvalósításának támogatása, amelyek lehetővé teszik a kultúra megélését az érintett térségekben élő magyar állampolgárok számára.

Homonnay Zsolt színművész, rendező, a színház művészeti vezetője kiemelte: programsorozatukban azok a nézők is részesülhetnek a operettszínházi életérzésből, akiknek nincs, vagy ritkán adódik lehetőségük ellátogatni hozzájuk.

Azt mondta, hogy a teljes színpadtechnikát és a varázslatos látványvilágot is a színház biztosítja, figyelemmel az egyes helyszínek méretére és adottságaira.

A zongorakísérettel vagy több fős zenekarral együtt színpadra lépő szólisták káprázatos jelmezekben lépnek a közönség elé, hogy a nézők az egyes állomások során megismerkedhetnek a jövő csillagaival, vagyis a Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt vezette operett-musical szakos osztály hallgatóival is.

A programsorozat eddigi helyszínein nagy örömmel fogadta és álló, tapsos ovációval jutalmazta a Budapesti Operettszínház művészeit a közönség. A rajongók számára külön örömöt jelentett, hogy lehetőségük nyílt a személyes találkozásra, autogram kérésére és közös fotók készítésére is a színház művészeivel.

A programsorozat fellépői között van Bojtos Luca, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kiss Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakos osztálya.

Borítókép: Részlet Huszka Jenő operettjéből (Fotó: Budapesti Operettszínház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.