Ezerarcú nevelés

Lázár Ervin műveiből merít a Pesti Magyar Színház újonnan bemutatott komplex színházi nevelési előadása, melynek célja, hogy elgondolkodtassa és inspirálja az általános iskolás (3–5. évfolyamos) diákokat. Az Ezerarcú című produkció szórakoztató, de mélységekkel teletűzdelt cselekménye három különleges karakternek a Hétfejű Tündérhez vezető útját jeleníti meg. A mesehősök a közönség bevonásával, együttesen keresnek válaszokat és megoldásokat az életükben rejlő kérdésekre, problémákra és kihívásokra.

2024. 02. 28. 11:00
Pesti Magyar Színház
Együttesen keresnek válaszokat és megoldásokat az életükben rejlő kérdésekre. Forrás: Pesti Magyar Színház/Juhász Éva Fotó: Juhasz Eva Forrás: Pesti Magyar Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cselekmény Lázár Ervin műveinek színes, titokzatos és megkapó világából merít, ahol az útkeresés, az önmagunk megtalálása, a belső vívódások fontos szerepet játszanak. A közönség érdemben vesz részt a történet alakulásában, megtapasztalhatja a barátság szerepét, a kitartás és a szeretet erejét az élet kihívásaival szemben.

Pesti Magyar Színház
Az előadás célja, hogy elgondolkodtassa és inspirálja az általános iskolásokat. Fotó: Pesti Magyar Színház/Juhász Éva

Az előadás kifejezetten az általános iskola harmadik, negyedik és ötödik osztályos gyermekeinek szól. 

Az Ezerarcú célja az, hogy drámapedagógiai eszközökkel élve a diákokban olyan gondolatokat és érzéseket ébresszen, amelyek segítenek nekik elmélyedni az élet nagy kérdéseiben, gondolkodásukat pozitív irányba formálják: nyitottabbá, elfogadóbbá, segítőkészebbé tegye őket mások problémáival szemben – mindez egyfajta mankóként szolgáljon saját problémáik megoldásában.

Az előadás rendezője Hajós Zsuzsa, a színházi nevelés szakma egyik legelismertebb képviselője. A produkciót szakmailag támogatta Háda Fruzsina, a Pesti Magyar Színház színházi nevelési szakembere. 

Az Ezerarcú cselekményét szórakoztatóan és megnyerően viszi színre (két szereposztásban): Horváth Sisa Anna, Péteri Lilla, Barsi Márton és Horváth Anna, Varga Fekete Kinga, Kosznovszky Márton.

A pedagógusok, az iskolai osztályok és csoportok jelentkezését a Pesti Magyar Színház elérhetőségein: [email protected], telefon: +36-1-226-1613 várják. 

További információkat a színház oldalán találhatnak

 

Borítókép: Együttesen keresnek válaszokat és megoldásokat az életükben rejlő kérdésekre (Forrás: Pesti Magyar Színház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.