Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger is elköszönt Carl Weatherstől

Sorban búcsúznak a sztárok a pénteken 76 éves korában meghalt Carl Weatherstől. Mások mellett Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone és Jon Favreau is megemlékeztek egykori kollégájukról.

2024. 02. 04. 16:00
Carl Weathers amerikai színész a The Mandalorian címû sorozatot népszerûsítõ rendezvények egyikén a kaliforniai West Hollywoodban.
Carl Weathers amerikai színész a The Mandalorian címû sorozatot népszerûsítõ rendezvények egyikén a kaliforniai West Hollywoodban. Az egykori profi amerikafutball játékos egyéb szerepei mellett a Sylvester Stallone nevével fémjelzett Rocky-sorozatban a címszereplõ ellenfelét, Apollo Creedet alakította. MTI/AP/Invision/Mark Von Holden Fotó: Mark Von Holden Forrás: MTI/API/Invision
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carl Weathers, akit legtöbben a Rocky-filmek Apollo Creedjeként ismerhettek, pénteken otthonában hunyt el. A színész a Rocky mellett olyan filmekben szerepelt, mint a Predator (Ragadozó), legutóbbi munkája pedig a Star Wars égisze alatt futó A Mandalóri sorozat volt, amelynek mindhárom eddigi évadában játszott, emellett pedig két résznek rendezője is volt.

Sylvester Stallone és Carl Weathers a Rocky című filmben
Sylvester Stallone és Carl Weathers a Rocky című filmben (Fotó: MGM)

Sylvester Stallone az Instagramon reagált egykori kollégájának a halálhírére:

– Ez egy borzasztóan szomorú nap számomra, teljesen összetörtem. Carl Weathers fontos része volt az életemnek a sikereimnek. Amikor először megláttam, tudtam, hogy nagyszerű ember, színész – de nem tudtam, mennyire. Nélküle nem tudtuk volna megcsinálni a Rockyt. Sokkal tartozom neki. Briliáns volt. A hangja, a termete, az ereje, de a legmeghatározóbb a szíve és a lelke volt. Borzalmas veszteség. Sosem felejtem az utolsó jelentünket a ringben. Ő egy csoda volt, és én szerencsés vagyok, hogy része lehettem az életének. Apollo, üss tovább!
– fogalmazott Sylvester Stallone.

Arnold Schwarzenegger az 1987-ben megjelent Predator (magyarul Ragadozó) című akciófilmben szerepelt együtt Carl Weathersszel.

– Carl Weathers mindig is legenda marad. Rendkívüli sportoló, fantasztikus színész és nagyszerű ember volt. Nélküle nem tudtuk volna megcsinálni a Predatort. És biztosan nem éreztük volna ilyen jól magunkat a forgatáson. Minden vele töltött perc – a forgatáson és azon kívül is – csupa  öröm volt. Ő az a fajta barát volt, aki mindig arra ösztönzött minket, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Hiányozni fog, és együtt érzek a családjával – írta búcsújában.

– Gyerekkorom egyik hőse volt, akivel nem elég, hogy találkozhattam, de abban a hihetetlen szerencsében volt részem, hogy együtt is dolgozhattam vele. Benne egy fiatal ember energiája és kíváncsisága találkozott azzal a bölcsességgel, amit gazdag életének és karrierjének köszönhetett. Együttérzek a családjával és számtalan tisztelőjével – olvasható Jon Favreau búcsújában.

Carl Weathers Los Angeles-i otthonában hunyt el 2024. február 1-jén. Családja közleménye szerint: „Békésen halt meg álmában.”

 

Borítókép: Carl Weathers (fotó: Mark Von Holden/MTI/AP/Invision)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.