Még nyitva az út az elektronikus zenészek előtt

A fiatal, kreatív producerek és zenekarok műveire kiírt pályázat eredeti határideje február vége volt, de többen jelezték, hogy még tovább dolgoznának egy-egy munkán, ezért március 10-ig még lehet jelentkezni a legfeljebb nyolcperces zenékkel.

Forrás: MTI2024. 02. 28. 15:00
OIEE - OFF BEAT ECHO feat. Sena, Steve Dub
Képernyőkép a Kocsis Bence Oiee projekt klipjéből (Forrás: Képernyőkép/Youtube/OIEE - OFF BEAT ECHO feat. Sena, Steve Dub) Forrás: Youtube/OIEE - OFF BEAT ECHO feat. Sena, Steve Dub
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Electronic Beats Szelektor pályázatát, amely a hazai zenei utánpótlást keresi, immár harmadik alkalommal írták ki. A projekt pop-, klub- és kísérleti zenei kategóriákban várják a zenei alkotók jelentkezését a szervezők hivatalos oldalukon. 

Flanger Kids
Figyelemre méltó utat járt be a Flanger Kids is. Forrás: Facebook/Flanger Kids

A legjobb dalokból elkészülő triplalemezes válogatás valamennyi jelentős streamingplatformon elérhetővé válik.

A Szelektor idei kiírásában friss kategóriaként indul a short video, ami spotify-os animációként fog megjelenni az egyes válogatások mellett.
Az elbírálásban ezúttal a hazai Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vesz a popzenei kategóriában Deva, Kun Bálint (Carson Coma) és Miller Dávid, a klubtrekkeket Sobek, Technokool és Sikztah értékeli, a határokon átívelő zenéket a magyar Exiles kiadó vezetője, Kolbenheyer Erik, Iamyank és Emcsi, short video kategóriában pedig az Inota Fesztivál vizuális kurátora, Besnyő Dániel, illetve Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője száll be a döntéshozatalba. 

A kategóriazsűrik közül kerülnek ki a mentorok is, akik a shortlistes pályázóknak adnak szakmai támogatást.

A Telekom Electronic Beats három évvel ezelőtt indította el kezdeményezését azzal a céllal, hogy megmutassák a fiatal tehetségek jó és eredeti zenéit, ezeken keresztül pedig egy agilis új produceri generáció létezését, amely a jövőben aktívan beleszólhat a hazai könnyűzene alakulásába.
Az eddig megjelent lemezeken szereplők közül időközben sokan figyelemreméltó alkotói utakat jártak be, például Böbe, a Flanger Kids vagy Kocsis Bence Oiee projektje, amelynek egy dala tavaly a BBC Radio 1-on debütált. 

A 2022-es második körre kilencszáznál is többen jelentkeztek.

A három különböző műfajú albumra felkerülő ifjú zenészek olyan jutalmakkal gyarapodhatnak, mint egy Macbook Pro, egyszeri pénzdíjazás, fellépési lehetőség stílustól függően a Sziget, a Kolorádó vagy az Inota Fesztiválon, vásárlási utalvány, továbbjutás a Keret Kikeltető tehetségkutatón, HOTS mentoring session, illetve egy teljes évre szóló díjmentes terjesztés a WMMD jóvoltából, amihez egyszeri ingyenes tanácsadás is jár az előadói digitális jelenlét optimalizálásáról.
 

Borítókép: Kocsis Bence Oiee projekt (Forrás: Képernyőkép/Youtube/OIEE - OFF BEAT ECHO feat. Sena, Steve Dub)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.