Berettyán Nándor: Ez a film összekötött minket + exkluzív videó

A Petőfi-filmben Berettyán Nándor alakítja a híres költőt. Exkluzív interjúnkban annak jártunk utána, milyen volt a forgatás, illetve valóban elhangzott-e a Nemzeti dal a múzeum lépcsőjén.

2024. 03. 15. 5:59
Most vagy soha
Menetelnek a márciusi ifjak Fotó: Fórum Hungary
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berettyán Nándor Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Most vagy soha! című film főszereplője visszaemlékezett a forgatás időszakára. A két éve megkezdett munka során különleges, 19. századot idéző díszletet használtak. Elmondása szerint minden járókelő azt próbálta kitalálni, ki alakítja Petőfit.

Most vagy soha
Vajon tényleg elszavalta Petőfi a Nemzeti dalt? Forrás: Fórum Hungary 

A filmben megelevenedik Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelme is.

Abszolút kijön Petőfinek és Szendrey Júliának az a nagyon bensőséges és nagyon mély szerelmi viszonya, amiben éltek. Ezért is tartom fontosnak ezt a fikciós szálat, és tulajdonképpen én igazabbnak tartom, mint hogyha csak a valóságot csináltuk volna meg, vagy csak a történelmi hűségű eseményeket, mert igaz, hogy azon a napon Júlia kevéssé volt tevékeny, de azért ahhoz, hogy Petőfi és általa ez az ország, ez a nép eljutott ehhez a naphoz, nagyon kellett Júlia

– árulta el Berettyán Nándor.

A filmkészítés összekovácsolta a színészeket, az alkotókat. – Ezek között a fiúk között is ott, március 15-én valószínűleg valamilyen egészen felszabadult hangulat lehetett, ami egy életre összekötötte őket. Szerintem minket is összeköt ez a film egy életre – mondta a színész a vele készült, alábbi interjúban.

Borítókép: Menetelnek a márciusi ifjak. Jelenet a Most vagy soha! című filmből (Forrás: Fórum Hungary) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.