Rackákat és tangóoperát hoz a tavasz

A Kölcsey Központban rendezett sajtótájékoztatón Puskás István (Fidesz–KDNP) alpolgármester a rendezvénysorozatot az idei kulturális évad nyitányának nevezte, amely csapatmunka eredményeként, a helyi kulturális intézmények összefogásával jön létre. A tavaszi rendezvény fesztiválok sorát – költészeti fesztivál, város napja programjai, Deszka fesztivál – nyitja meg, s több program, nagyobb kínálat jellemzi majd, mint a korábbi években – tette hozzá Debrecen kulturális alpolgármestere.

Forrás: MTI2024. 03. 12. 9:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korponai Tibor, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. programigazgatója a fesztivál művészeti koncepcióját ismertetve elmondta: a tavaszi fesztivál idei programkínálata a debreceniség, az évfordulók, az újdonságok és a találkozások négyese köré csoportosul, amelyek megjelenítéséből minden debreceni kulturális intézmény kiveszi a részét. A debreceniség témakörhöz kapcsolódnak a városnapi (április 11.) események. Emellett arról is megemlékeznek, hogy 175 évvel ezelőtt volt Debrecen először az ország ideiglenes fővárosa. 

A Kölcsey Központ színpadán mutatják be Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, valamint a Tükrös Zenekar koncertszínházi előadását, amely Petőfi Sándor és Arany János levelezéséről szól. Az évfordulókhoz kapcsolódva pedig a negyvenéves Debreceni Dixieland Jazz Band, illetve a 25 éves Talamba ütőhangszeres együttes műsorát is láthatja a közönség

– sorolta. Hozzátette: számos új kiállítást is megtekinthetnek majd az érdeklődők a fesztivál idején. A tárlatok, a hangversenyek és a színházi előadások a Csokonai Színház, a Kodály Filharmónia és a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ közreműködésével jönnek létre, a GAG Management produkciós iroda pedig a KFT zenekart hozza el Debrecenbe. 
Szabó K. István, a Csokonai Színház művészeti vezetője hozzátette: a fesztivál idején hét előadást, köztük egy magyarországi ősbemutatót, Astor Piazzolla argentin zeneszerző ma már klasszikusnak számító María De Buenos Aires című tangóoperáját viszik színre Debrecenben.
 

Borítókép: A Kölcsey Központban rendezett sajtótájékoztató (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.