Így ünnepel a Petőfi irodalmi Múzeum

Az intézmény március 15-én ünnepi programsorozattal készül, rendezvényeik a legkülönfélébb módon közelítik meg a nemzeti ünnepet és Petőfi Sándor emlékezetét.

2024. 03. 11. 17:00
20240307_pim_02451_MK_MW_bulvar
20240307 Budapest A Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi-kiállítása Fotó: Máté Krisztián (MK) MW Bulvár Fotó: Mate Krisztian
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kisebbeket múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, játékokkal és nyomdagéppel várják. A felnőttek tematikus tárlatvezetések során tekinthetnek meg egyszerre több kiállítást is, bejárhatják a környék forradalmi helyszíneit és izgalmas szakmai beszélgetésen vehetnek részt.

20240307_pim_02453_MK_MW_bulvar
Petőfi Sándor portréja a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó kiállításán. Fotó: Máté Krisztián


Igazi különlegesség lesz a Jókai novellaciklusából készült felolvasószínházi előadás, amelyben Dömötör András színész és rendező a „Csataképek a magyar szabadságharcból” című kötet szövegeit állítja színpadra.

A programok előzetes online regisztrációval ingyenesen látogathatók. 

Részletek a PIM hivatalos, illetve Facebook-oldalán érhetők el.  

Borítókép: Kokárdák a Petőfi Irodalmi Múzeum állandó Petőfi-kiállításán (Fotó: Máté Krisztián)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.