Pusztító tűz áldozata lett az egyik legrangosabb filmstúdió

Porig égett Kairóban, az egyiptomi fővárosban az arab világ legrangosabb, nyolcvan éve alapított filmstúdiója, az al-Ahrám. Az épületben a tűz idején nem tartózkodott senki.

Forrás: MTI2024. 03. 17. 9:00
Az al-Ahram stúdió, Kairó
Az al-Ahram stúdió, Kairó Forrás: Twitter.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lángok három környező épületre is átterjedtek, de az embereket onnan is még időben sikerült kimenekíteni, ők az éjszakát az utcán töltötték. Többeket a helyszínen el kellett látniuk a mentőknek a belélegzett füst miatt.

A tűz a stúdió melletti épületekre is átterjedt
A tűz a stúdió melletti épületekre is átterjedt. Forrás: Twitter.com

Egyiptomban gyakoriak a halálos tűzesetek a tűzvédelmi szabályok be nem tartása, valamint a tűzoltók és a mentők lassú kiérkezése miatt.

A helyi média beszámolója szerint a tűz előtt 24 órával fejezték be a stúdióban egy olyan televíziós sorozat forgatását, amely a muszlim böjti hónapra készült. 

A ramadán múlt hétfőn kezdődött el, és ebben az időszakban Egyiptomban és az arab világ további részein is csúcsokat döntenek a tévés nézettségi mutatók.

A tűz keletkezésének oka egyelőre nem ismert, a tűzoltóknak több mint hat órára volt szükségük a lángok megfékezéséhez.

Az al-Ahrám filmstúdiót 1944-ben alapították, és 27 ezer négyzetméteren folyt benne a munka.

Az ötvenes években Egyiptom a világ harmadik legnagyobb filmgyártója volt, az al-Ahrámban számtalan mozifilm és televíziós sorozat készült.

 

Borítókép: Tűzoltók harcolnak a lángok maradékával (Forrás: Twitter.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.