Top 5 Netflix-sorozat

Az egyik legnépszerűbb streamingplatform hétről hétre elérhetővé teszi a tíz legnépszerűbb sorozat és film listáját. Az angol nyelven készült listán akadnak még meglepetések, ha megnézzük a legutóbbi lista szerinti top 5 legnézettebb produkciót. Mutatjuk, melyek ezek!

2024. 03. 17. 6:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milyen sorozatok hasítanak a Netflixen?

A március 10-i (legfrissebb) lista alapján még akár meglepetés is érhet minket, hiszen a top 5 Netflix-sorozat korántsem újdonság. 

 

5. helyezett: Vezércsel

A hét részből álló Vezércsel 2020-ban debütált a Netflixen. Az 1950-es években egy árvaházban élő kislány, Beth Harmon sakktehetségről tesz tanúbizonyságot, s lényegében a sikerhez vezető útját követhetjük végig. 

Nemcsak a közönség, hanem a kritikusok kedvence is lett a minisorozat: 11 Emmy-díjat nyertek el az alkotók. Anya Taylor-Joy Beth Harmon alakításáért pedig elhozta a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjat is. 


4. helyezett: Bridgerton 

A kosztümös produkciók többsége nagy sikert arat, főleg, ha a cselekmény a titkokra és a szerelemre épít. 

Nem különös tehát, hogy a Bridgerton című sorozat az egyik legnépszerűbb a Netflix saját gyártású alkotásai között. 2020-ban ismerhettük meg a Bridgerton családod: a nyolc összetartó testvért, akik csak a szerelmet és a boldogságot keresik. 

Az első évadot hamar követte a második, sőt már a harmadikat várjuk, amelynek epizódjai két részben, május 16-tól és június 13-tól érhetőek el a streamingplatformon. 

 

3. helyezett: Beszélgetések egy sorozatgyilkossal: A Jeffrey Dahmer-szalagok

A gyilkosság is népszerű téma, főleg akkor, ha mindez dokumentumfilm-sorozat formájában kerül a nézők elé. Jeffrey Dahmer egy amerikai sorozatgyilkos volt, akire 17 rendbeli rábizonyított gyilkosságért 941 év börtönt ítélt meg a bíróság. A három részből álló sorozat a szörnyű tetteket elkövető férfi életébe és elméjébe kíván betekintést adni. 

2. helyezett: Stranger Things 

Aligha kell magyarázni, hogy a Stranger Things miért is van előkelő helyen a listán. A sci-fi sorozat negyedik évada 2022 májusa óta elérhető, azóta pedig, úgy látszik, nincs megállás a nézőszámokat tekintve. A történet szerint rémisztő természetfeletti erők, lények jelennek meg egy amerikai kisvárosban, vagyis a városlakók életét mindig megzavarja valami, amivel meg kell küzdeniük. 

A Golden Globe-díjas sorozat ötödik és egyben utolsó évada pedig ebben az évben érkezik.

1.helyezett: Wednesday 

Jelenleg a dobogó legfelső fokán a Tim Burton nevével fémjelzett és az Addams Familyből inspirálódott Wednesday című sorozat áll. A 2022 őszén bemutatott horrorvígjáték címszerepét Jenna Ortega alakítja. Wednesday az Evermore Akadémia diákjaként egy gyilkosságsorozat ügyében nyomoz. 

A közönségkedvenc második évada sem maradhat el, a Netflix már bejelentette a folytatást. Kíváncsian várjuk! 

 

Borítókép: A Wednesdayt alakító Jenna Ortega (Forrás: IMDB)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.