Mit tennél, ha csirkefalatkává változnál?

Március 15-én érkezik a Netflixre a Chicken Nugget című szürreális koreai sorozat, amelyben egy fiatal nő rendkívüli története elevenedik meg, aki egy furcsa géppel végzett kísérlet következtében csirkefalatkává változik.

2024. 03. 14. 21:00
Chicken nugget Netflix
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy igazán őrült koreai sorozat a Netflixen

Nem vitás, az utóbbi években a népszerű streamingplatformokat meghódították a koreai sorozatok, így ez a Netflix kínálatában sem újdonság.  A csirkefalatkás mint központi téma sem különös, amennyiben a koreai alkotók korábbi sorozataira gondolunk, 

amelyek közül eszünkbe juthat a BAO, egy gőzgombóc története, vagy éppen a tízrészes Gudetama című alkotás, melyben egy tojás és egy kiscsirke szökik meg egy étteremből, és indul el élete nagy kalandjára. 

Utóbbi esetében is a formátum jellegzetességei érvényesülnek: az epizódok rövidek, 10-13 perces részekről van szó.  Az abszurditáson, valamint az ételek megszemélyesítésén keresztül a nevetés szinte garantált, miközben fontos, minket, embereket érintő és kapcsolatainkra rávilágító témák feldolgozása történik meg a koreai filmesek által.

A Chicken Nugget főszereplője egy csirkefalat

Az itthon és külföldön egyaránt híres és közkedvelt ételről – csirkefalatka – címet kapó Netflix-sorozatot az alkozók 16 éven felülieknek ajánlják megtekintésre. 

A Chicken Nuggetet a már ismert és számos szakmai díjjal kitüntetett dél-koreai filmrendező, Lee Byeong-heon jegyzi, a főszerepben pedig Ryu Seung-ryong és Ahn Jae-hong látható.

 

A női csirkefalat története 

A cselekmény központjában voltaképpen egy, már a világirodalomból is jól ismert abszurd átváltozás mozzanata található meg számos csavarral: egy fiatal nő egy géppel végzett kísérletet követően csirkefalattá változik, mely számos bonyodalmat eredményez mind a nő, mind pedig a körülötte élők életében. Egy szerelmes férfi és egy kétségbeesett apa küldetésbe kezd, ugyanis elhatározzák, hogy visszafordítják a szürreális átalakulást. Vajon sikerrel jár majd a két férfi, és sikerül a csirkefalatkává változott nőt újra emberként átölelniük? 

A sorozatot követően szinte garantált, hogy egy átlagos gyorsétteremben vásárolt ropogós csirkefalatra másképpen fogunk tekinteni, mint korábban.

 

Borítókép: Jelenetkép a Chicken Nugget című sorozatból (Forrás: Netflix)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.