Az operától a steampunkon át a Precíz káoszig

Carlo Gozzi komédiájától az Opera Show-n át a balettig széles repertoárt vonultat fel június 20. és 23. között Nagymaroson a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, amelynek programjában VR-színház és több utcaszínházi produkció is helyet kapott.

Forrás: MTI2024. 03. 02. 22:00
null
Nagymaros, 2023. június 22. A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó bejárata Nagymaroson a megnyitó napján, 2023. június 22-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levegőben táncoló akrobaták, tüzes koreográfiák, steampunk jelmezekbe öltözött kalandorok varázsolják el a közönséget - áll a fesztivál színházi programját ismertető közleményben.
A színházjegy akcióval idén is ingyenesen látogathatóak az esti koncertek - emelik ki a közleményben.

 VéNégy Fesztivál
A VéNégy Fesztivál 2024-es plakátja. Forrás: Facebook/VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

A fesztivált a Karinthy Színház A szarvaskirály című előadása nyitja június 20-án. Carlo Gozzi komédiáját Berettyán Nándor állította színpadra.

Másnap a Kassai Állami Színház táncelőadása, az Anne Frank naplója látható. A második világháború alatt Amszterdamban bujkált zsidó család igaz történetét feldolgozó balettet a Kassai Állami Színház igazgatója, Ondrej Soth jegyzi.

A balett mellett az opera műfaja is megjelenik a programban. 

Az Olomouci Morva Színház élőzenével kísért Opera Gálával készül, a visegrádi négyek legkiválóbb zeneszerzőinek műveiből válogatnak. A Visegrád hangjai elnevezésű programban Dvorák, Smetana, Gorecki és Bartók operáinak részletei csendülnek fel. Az esti nagykoncerteket követően utcaszínházi produkciók gazdagítják a műsort. 

Steampunk jelmezekbe öltözött figurákkal és biciklis járművekkel érkeznek az Utazók a lengyel Teatr Akt előadásában. 

Légi táncperformanszot mutat be Ariadna Vendelova és a Lalyra Társulat, akik Szlovákiából érkeznek a fesztiválra - emelik ki a közleményben.

Mint írják, tüzes, groteszk előadást mutat be a cseh V.O.S.A. Színház. A Blackout Paradox társulat, kiegészülve a MansterVille csoporttal és óriási tűzkerekükkel, a MansterWheellel június 22-én érkezik a fesztiválra. Sophie Zoletnik Precíz káosz című előadásában a káosz és a rend látványos összecsapásának lehetnek szemtanúi a nézők.

A lengyel Concept Cultura csapata napközben a VR sátorban várja a látogatókat. A könnyed musicaltől a Cirque de Soleil performanszon át a zombikkal teli rajzfilmig gazdag repertoárral készülnek, de Rembrandt zseniális művészetébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők - áll a közleményben.

Mint kiemelik, a színházjegyek értékesítése elindult, első körben március 10-ig rendkívüli kedvezménnyel, 3500 forintért vásárolhatók meg. Aki színházjegyet vált és megnézi az előadást, utána ingyenesen látogathatja az esti programokat, így egy színházjegy áráért egy teljes napi fesztivál-élményt kapnak a látogatók a Dunakanyarban.

A közleményben Kis Domonkos Márk fesztiváligazgatót idézik, aki elmondta: missziójuk, hogy a fiatalokkal megismertessék a színház varázslatos világát. Ezért készülnek az idén is a színházjegy akcióval, amely évek óta nagy siker.

Borítókép: A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó bejárata Nagymaroson a megnyitó napján, 2023. június 22-én. Forrás: MTI/Kovács Attila

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.