Világhírű művészek a Concerto Budapest Mozart-napján

Wenzel Fuchs klarinétművész és Stefan Dohr kürtművész, a Berlini Filharmonikusok fúvós szólistái, valamint Bogányi Gergely zongoraművész és Arvid Engegard norvég hegedűművész-karmester is fellépett a Concerto Budapest Mozart-napján.

2024. 03. 03. 17:00
KELLER András; BOGÁNYI Gergely
A Concerto Budapest Mozart-napja elnevezésű programsorozata a Zeneakadémián Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnap reggeli nyitókoncerten Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója, a fesztivál házigazdája elmondta, hogy immár hetedik alkalommal szervezik meg a fesztivált, amelyen négy felnőtteknek és egy gyerekeknek szóló koncerten fedezheti fel a közönség Mozart zenéjét. 

KELLER András; BOGÁNYI Gergely
Stefan Dohr kürtművész  és Keller András karmester a Concerto Budapest Mozart-napja nyitókoncertjén Fotó: Balogh Zoltán


Ennek megfelelően többek közt elhangzott a 3. és 4. Esz-dúr kürtverseny, az Esz-dúr sinfonia concertante oboára, kürtre, klarinétra és fagottra, az A-dúr klarinétötös a Keller Quartet közreműködésével, valamint az A-dúr klarinétverseny és a d-moll zongoraverseny is.
Simon Izabella zongoraművész jóvoltából a gyerekek a Kupolateremben ismerkedhettek meg Wolfgang Amadeus Mozart zenéjével.
 

Az este fél 8-kor kezdődő zárókoncertet pedig az egész világon élőben követhetik a Mozart-rajongók, a brit Gramophone.co.uk, valamint az egyik magyarországi hírportál közreműködésével. A koncert szünetében a közvetítés közönsége a nap eseményeiről, a fellépő művészekről és az alkotókról láthat rövid összefoglalót.


A Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével 2018 óta évről évre egynapos koncertsorozatot szentel Wolfgang Amadeus Mozartnak.

Borítókép: Stefan Dohr kürtművész (elöl) és Keller András karmester a Concerto Budapest Mozart-napja nyitókoncertjén a budapesti Zeneakadémián (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.