Koncertshow és színházi előadás élménye egyben

Lenyűgözően látványos és magával ragadóan energikus, dögös koncertszínházi produkció élményét nyújtja a Bizarrrrr! című előadás. A Király Béla rendező-koreográfus által színpadra állított nagyszabású show – amelyet március 1-jén mutattak be a RaM-ArT Színházban – egy misztikus, álomszerű, olykor hátborzongató világba repíti a nézőket.

2024. 03. 03. 14:30
null
Fotó: PILU-FOTO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyszabású koncertshow és a hagyományos színházi előadás élményét ötvöző produkciók világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a zenés színházakban. Idehaza eddig csak elvétve találkozhattuk ezzel a műfajjal, így a Show Dance Company és a Menüett Produkció együttműködésének eredményeként létrejött előadás egy teljesen újszerű, izgalmas élményt kínál a magyar közönség számára.

Dér Heni és Freddie, aki a rendkívül rövid, ötnapos felkészülés ellenére is remekül helytállt a rá bízott szerepben (Fotó: Keserű István)

A népszerű világslágerek és musicaldalok az egyik főszereplő belsőmonológjaként elhangzó összekötő szövegek segítségével végül egy kerek történetté állnak össze. Azonban a szavaknál ezúttal sokkal fontosabb szerep jut a filmbeillően kidolgozott látványvilágnak, a színpadot felszántó énekhangoknak és a kitűnő táncosoknak. Ezek együtt teremtették meg azt az elementáris erejű hatást, amelynek eredményeképpen a közönség végül hosszú állótapssal köszönte meg az előadás által nyújtott élményt. A misztikus és groteszk hangulatú, krimiszerű történet a különböző emberi érzelmek és kapcsolatok sokféleségét tárja elénk, végül egyfajta tanulságként rávilágítva az összetartó, egymást támogató családban rejlő halhatatlan és örök értékekre.

A produkció egyik legnagyobb ereje vitathatatlanul az, hogy kiemelkedő kvalitású énekesek sorakoznak fel benne. Az általam megtekintett, március 1-jei premieren Dér Heni, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie), Füredi Nikolett, Fejes Szandra, Fábián Nikolett, Becz Bernadett és Gábor Márkó dalaikkal egyenként is felszántották a színpadot, de az előadás fináléjaként közösen előadott Bonnie Tyler-számban (Holding out for a hero) összeadódtak ezek az energiák. Számomra mindenképpen ez nyújtotta az előadás egyik legemlékezetesebb pillanatát.

A produkció sikerének másik alappillére a Győri Ádám vizuáltervező, illetve Bujdosó Nóra díszlet- és jelmeztervező által létrehozott látványvilág volt, amelynek köszönhetően filmszerű részletességgel elevenedett meg előttünk egy különleges, meseszerű és olykor hátborzongató hangulatú világ. A harmadik tartóoszlop pedig a Király Béla által megálmodott dinamikus, változatos, kreatív és dögös koreográfia volt, remek táncosok előadásában.

A filmbeillő látvány mellett a kiváló énekeseknek és táncosoknak is meghatározó szerepük volt a produkció sikerében (Fotó: Keserű István)

A show megszületésében kiemelkedő szerepet játszott a 24 fős Show Dance Company és a Bizarrrrr! Ensemble együttes. A történetmesélés pedig az összekötőszövegeket kidolgozó Gábor Márkó és Becz Bernadett alkotómunkájának köszönhetően valósult meg. 

Az előadás nemcsak a koncertszínházi jellege miatt volt különleges. A sírból visszatérő, a színpadon szellemként jelenlévő főszereplő lány mozdulatait Rigó Anna keltette életre, míg az éterből narrátorként Staub Viktória kölcsönzött neki hangot. Ők ketten egymással összhangban, jól együttműködve tették teljessé és érthetővé a dalok egymásutánjából összeálló történetet. 

A gazdag műfaji palettát átölelő dalokat Dér Dávid zenei vezető öltöztette új köntösbe, a produkció hangulatához és stílusához igazítva őket. Az összetartó csapatmunka eredményeképpen egy új színfolttal gazdagodott a hazai zenés színház palettája.

Borítókép: Pillanatkép a Bizarrrrr! című produkcióból (Fotó: Keserű István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.