Donald Trump felköszöntötte Mága Zoltánt

Díszlevélben köszöntötte fel ötvenedik születésnapja alkalmából a magyar hegedűművészt a volt amerikai elnök.

2024. 04. 09. 16:00
Donald Trump és Mága Zoltán
Donald Trump és Mága Zoltán. Forrás: Facebook/Mága Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személyes gratulációval, díszlevélben köszöntötte 50. születésnapja alkalmából Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművészt Donald Trump korábbi amerikai elnök, aki élőben hallgatta a művész játékát tavaly decemberben, a Republikánus Klub hagyományos évzáró gáláján. 

Mága Zoltán Donald Trump
Donald Trump levele Mága Zoltánnak. Fotó: Facebook/Mága Zoltán 

Mága Zoltán nem ismeretlen a tengerentúli művészvilág és a közönség számára: a PBS csatorna két önálló show-műsorát is sugározza, az évente rendezett amerikai és kanadai turnésorozata jelentős médiafigyelmet kap. Így volt ez akkor is, amikor a művész Manhattanben, az USA egyik legrégebbi republikánus klubjában megrendezett gálán zenélt, s az előadásával elvarázsolta Trumpot.

A volt elnök pedig Mága születésnapjáról sem feledkezett meg: még február 19-én személyesen aláírt levelében köszöntötte az általa „hihetetlenül tehetségesnek” tartott magyar művészt, „örömteli pillanatként” felidézve a decemberi találkozásukat. 

A volt amerikai elnök – a felesége, Melania Trump nevében is – Isten áldását kérve jó egészséget és boldogságot kívánt a magyar művésznek.

A Pesti Vigadóban február 20-án rendezett ünnepi koncertjén Mága Zoltánt, mint a magyar zenei kultúra nagykövetét, levélben köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök is. A kormányfő üdvözletében úgy fogalmazott: Mága Zoltán művészi és karitatív tevékenysége során sokakat emlékeztetett arra, hogy a zene olyan varázslatos erő, amely a háborúk sújtotta világban is képes az emberekben felerősíteni a béke, a szeretet és az összetartozás érzését.

A hegedűművész április 27-én, az MVM Dome-ban tartja születésnapi nagykoncertjét, amely egy különleges, életútkoncert is egyben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.