Mága Zoltán kálváriája véget ért

A világszerte ismert hegedűművésztől ellopták nagyjából egymillió követővel bíró Facebook-oldalát, valamint céges bankkártyájáról is leemelték az összes pénzt. Mindez még nyáron történt: Mága Zoltán most végre jó hírekkel jelentkezett az üggyel kapcsolatban.

2024. 03. 31. 12:00
Mága Zoltán a színpadon
Mága Zoltán a színpadon. Fotó: Schumy Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűnözők nemcsak a személyes fiókjához fértek hozzá, de a fiókhoz rendelt számláról is leemelték a pénzt, oldalát pedig elárasztották különböző kéretlen videókkal, ráadásul a hackerek ezt követően Mága Zoltán rajongóitól is megpróbáltak pénzt kicsikarni a művész nevében – írta meg a Blikk. A művész ezt követően sokáig nem akart nyilatkozni a témában, hogy ne akadályozza a nyomozást, azonban rajongóit is féltette a hackerektől, ezért decemberben úgy döntött, nyilvánosság elé áll.

Mága Zoltán ígéri: beszámol oldalán az elmúlt hónapok eseményeiről
Mága Zoltán ígéri: beszámol oldalán az elmúlt hónapok eseményeiről (Fotó: Schumy Csaba)

Mélyen elszomorít, hogy a közönségem – ha nem sejti, nem tudja, mi áll az egész mögött – azt láthatja, hogy az »oldalamon« már régen nem olyan tartalmakat osztok meg, mint azelőtt. Pedig az Instagramon a kezdetektől kommunikáltam, mi történt, figyelmeztettem a rajongókat a veszélyre

– idézte fel akkor az esetet Mága Zoltán.

A hackerek a YouTube-csatornáját is megtámadták, ám azt pár nap alatt sikerült visszaszereznie. A Facebook esetében viszont végül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztályához kellett fordulnia.

Hálásan köszönöm a Nemzeti Nyomozó Iroda áldozatos munkáját – ők segítettek az ügy felgöngyölítésében!

– emelte ki, majd így folytatta – Legfőbbképpen pedig nektek köszönöm, hogy kitartottatok mellettem! Nagyon boldog vagyok, hogy újra találkozhatunk – még ha virtuálisan is – és közvetlenül is el tudjuk ismét érni egymást.

Bejegyzése végén kiemelte: a következő napokban frissíti az oldalát, hogy bepótolja az elmúlt nyolc hónap történéseit, valamint beszámoljon a közelgő eseményekről.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.